Visszatérő arcok

A tavasz ébredésével a gyermekek mosolya is egyre inkább szélesedik, főleg akkor, ha Amigók járnak a közelükben. Lássuk, milyen kalandokban vettek részt március elején a Bethesda Gyermekkórház, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII), a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika és a Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház  Amigói!

Budapesten a Bethesda Gyermekkórházba Alíz és Bánk Amigók látogattak el, a tavaszi félév során először. Ők egy kisfiúhoz tértek be, aki bár korábban még sosem találkozott Amigókkal, lelkesen vetette bele magát a játékba. A bevetés során előkerült a Dobble (a sima, és a minyonos verzió is), az UNO, sőt, még az Amigos x UEFA együttműködésből született focis foglalkoztató füzet is. Utóbbit a kisfiú az osztálytársainak is meg szeretné mutatni. A bevetés matricagyűjtéssel, valamint egy kis német nyelvtanulással zárult, mely során a gyerkőc elsajátíthatta a ,,Danke schön!”, illetve a ,,Bitte schön!” kifejezéseket.

A Bethesda Gyermekkórház jókedvű kisfiújához pár nappal később Iza és Kriszti Amigók is betértek, akikkel szintén nem maradhatott el az UNO. Ez alkalommal azonban az Amigos Küldetésfüzete is kitüntetett figyelmet kapott, valamint egy rajzolós játék is, melyben a kisfiú verhetetlennek bizonyult. A látogatás során Amigóink még azt is megtanították a 7 éves fiúnak, hogyan kell leírnia saját nevét. A bevetés természetesen ez alkalommal is matricaszerzéssel zárult, melyet a gyerkőc boldogan ragasztott bele a gyűjteményébe.

Az OMIII-ba látogató Edina és Levi Amigóknak csakugyan egy 7 éves kisfiúhoz volt szerencséjük, aki kívülről fújta Petőfi Sándor Anyám tyúkja című költeményét. A fiú ezt el is szavalta szépen Amigóinknak, akikkel ezután hatalmas játékba kezdtek. A minyonos Dobble-party során kiderült, hogy a fiú tökéletes részletességgel ismeri a Gru-filmeket, hiszen ez az egyik kedvence filmsorozata. Persze itt sem maradhattak el a kötelező UNO-körök sem, melyeket a fiú sorra nyert, azonban egy-egy társasjáték során a láthatatlan kártyavarázs címet viselő trükkjével készségesen sietett a vesztésre álló Amigók segítségére.

A csodálatosan szavaló kisfiúhoz néhány nappal később Petra és Dani Amigók is bekukucskáltak. A fiú megint vevő volt a mókára, így sorra előkerült a Cica Pizza, a minyonos Dobble, majd a PárParádé is, mely során kiderült, hogy a gyerkőc nagy álma eljutni egyszer a Hawaii-szigetekre.

A Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai osztályán is folytatódtak a bevetések! Hanna és Anita Amigók egy kislányt látogattak meg, akihez amint megérkeztek, rögvest bele is csaptak a színezésbe. A kislány odáig volt a sok színes filctollért és ceruzáért, így igyekezett minél többet kipróbálni belőlük. A bevetés végén még néhány matricát is talált, végül az ezek által tett kiegészítéssel vált teljessé az alkotás.

A Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban szintén a kézműveskedés került rivaldafénybe. Réka és Veronika Amigók egy 16 éves lányhoz tértek be, akivel szebbnél szebb képeket festettek. A remekművek között találhatóak virágok, szívek, naplementék, de még absztrakt alkotások is. Az alkotói folyamat lezárásaként a lányok azért még tettek néhány tiszteletkört az UNO Flippel, illetve a Solóval is.

A Markusovszky Oktatókórházban Fruzsi és Franciska Amigók is kézműves partiban vehették részt, mely során egy egész csapat gyerkőccel festhettek ,,tojásokat” (azaz hungarocell golyókat). A nagy alkotásban részt vett egy 10 éves kislány, valamint egy 5 és egy 3 éves kisifú is, ráadásul mindhárom gyerkőc az anyukájával. Az Amigók egy rendkívül feltöltő, pozitív élménybeszámolókkal teli beszélgetésben vehettek részt, ahol a gyerekek sokat meséltek saját kisállataikról: nyuszikról és tyúkokról.

Izgalmas bevetésekkel indult a tavasz az Amigóknál. Reméljük, a napok hosszabbodásával bevetéseink száma is egyre gyarapodhat, így minél több gyermek arcára varázsolhatunk mosolyt játékainkkal!

Martonosi Patrícia

2024.03.24.