Amigo Felelősök

Az Amigo Felelősök csapatát az Amigos fizetett munkavállalói alkotják, akik az Amigók szervezését és a szervezeti kereteket biztosítják és szervezik.

Forgács-Fábián Sára – Megálmodó és Vezető

sari@amigos.hu

Gyerekként rájöttem, hogy milyen fontos a társaság, a lehetőség a tanulásra és a fejlődésre, a játék a kórház falain belül. Felnőttként pedig azért szeretnék tenni nap mint nap, hogy a most gyógyuló gyerekek mindennapjait jobbá és könnyebbé tegyük. Mi így segítjük a felépülésüket és boldog vagyok, hogy ennek a küldetésnek részese lehetek.

Melyik a kedvenc filmed/meséd/sorozatod?
La Grande Bellezza, Mézga Géza

Boldogság Csapat

Tanács Dorka – Boldogság csapat // Boldogságért Felelős Vezető

dorka@amigos.hu

A Boldogság csapatban azért dolgozunk, hogy az Amigóknak biztosítsuk a kórházba járás kereteit és többek között pszichológus védőhálóval, közösségi- és szakmai programokkal támogassuk őket abban, hogy a gyerekeket a lehető legjobban tudják segíteni és fejleszteni.

Csodás érzés látni, ahogy egy nagy csapat vidám, élettel teli egyetemistát összehoz és közösséggé formál egy jó ügy és a zöld pulcsijukban felelősségteljesen, elkötelezetten és lelkesen járnak kórházakba, hogy szebbé tegyék a gyerekek napjait és így az egész világot. Megtisztelő értük és a gyerekekért dolgozni. 

Mi tesz jobbá egy rossz napot?

Egy jó könyv, színdarab, dallam vagy kirándulás is megszépítheti a napom, de a jó társaság az igazi megoldás: lehet vidám családi vacsi, mély baráti beszélgetés vagy egy felszabadult táncos este, a napom már biztosan meg van mentve.

A Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigóként a kórházi csapatok koordinálása, a kórházakkal való kapcsolattartás és mindenek előtt a gyerekek védelme az elsődleges küldetésem, ami mellett az Amigók mentális jóllétére is figyelmet szentelek.
Melyik mese jelenti a legtöbbet számodra?
Fel!

Bulla Zsófia Hanna – Boldogság csapat // gyerekek boldogságáért felelős Amigo

zsofi@amigos.hu

Zsófi Amigo vagyok, az Amigos csapatához 2021 őszén csatlakoztam alapító Amigóként Pécsett. Pszichológia tanulmányaimat Pécsen kezdtem el, majd Budapesten folytattam a mesterképzést Fejlődés és Klinikai gyermekpszichológia specializáción. 
Amigóként megtapasztalhattam a kórházfelelősséget a Bethesda Gyermekkórházban, valamint az Instagram csapat koordinálását is, illetve 2023. márciusa óta már Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigoként tevékenykedem. 
A Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigóként a kórházi csapatok koordinálása, a kórházakkal való kapcsolattartás és mindenek előtt a gyerekek védelme az elsődleges küldetésem, ami mellett az Amigók mentális jóllétére is figyelmet szentelek. Munkakörömben kedvenc részem a kórházfelelősök koordinálása, ugyanis minden félévben értékesebbnél-értékesebb Amigókkal dolgozhatok együtt, akikkel minden együtt töltött perc élmény!
 
Melyik mese jelenti a legtöbbet számodra?
Fel! és Atlantisz

Raposa Renáta – Boldogság csapat // közösségért felelős Amigo

reni@amigos.hu

Raposa Reni vagyok, papíron design-és művészetmenedzser, munkaszerződésben Közösségért felelős Amigo, de ami a legfontosabb, hogy már jó ideje Amigo. 2019 tavaszán csatlakoztam önkéntesként ehhez a csapathoz, mára pedig munkámnaknak is mondhatom, mint a Boldogság csapat tagja. 

Feladatom röviden, hogy minden Amigo boldog legyen a közösségben. Legyen szó egy csapatépítésről, vagy arról, hogy szakmailag megfelelő tudással és magabiztosan menjenek be az Amigók a kórházba, valahol a szervezésnél megbújok. Elengedhetetlen kiegészítőim a to do listek, a bullet journalom és a jegyzetfüzetem.

Milyen szupererőt választanál magadnak?

Szupererőm a teleportálás lenne, mert ha tehetném folyamatosan utaznék. Na, meg úgy a zöld pulcsi is hamar bejárná a világot.

Pálfi Panna Zsófia -Boldogság csapat // Ajándékozásért Felelős Amigo

panna@amigos.hu

 

Fenntarthatóság Csapat

Eszterhai Anna – Fenntarthatóság csapat // Magánadomány-szervezésért felelős Amigo felelős

annus@amigos.hu

2023 nyarán csatlakoztam szakmai gyakornokként a szervezethez, majd 2023 szeptemberétől projektfelelősként volt szerencsém továbbra is az Amigos csapatához tartozni. Majd egy karácsonyi kampány levezénylését követően, 2024-től magánadomány-szervezőként azon dolgozom, hogy minél több ember megismerje és támogassa missziónkat.

2023 tavaszi félévében szereztem meg pszichológia alapdiplomámat, és lelkesen koptatom az egyetem padjait Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción az alapképzés után is. Az irány a bizonyíték arra, hogy elsődleges hajtóerőm a gyerekekkel való foglalkozás. Jellemző a közösségünkre, hogy fontos számunkra az önkénteskedés, amivel abszolút tudok azonosulni, bár én nem vagyok Amigo.

Mindig hálás leszek a lehetőségnek, hogy egy olyan szervezet tagja lehetek, ahol minden nap megerősít abban, hogy milyen lelkes, inspiráló és csodás a közösség az Amigóktól kezdve a kollégáimig.

Milyen fűszer lennél?
Fahéj.:)

Mikó Anna – Fenntarthatóság csapat // vállalati adományszervezésért felelős Amigo felelős

manna@amigos.hu

2023 áprilisa óta szakmai gyakornok, majd részmunkaidőben a fenntarthatóság csapat tagja, évek óta pedig Amigos rajongó vagyok. Mester diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. A szervezetben pedig a feladataim közé tartozik a vállalatok felkeresése és a kapcsolattartás, emellett pedig különböző izgalmas és kreatív együttműködések kivitelezése. Abban mindig is biztos voltam, hogy a szociális szférában szeretnék dolgozni és segíteni embereknek, az Amigos megismerésével pedig a hogyan is világossá vált. A hétköznapokban imádok olvasni, kirándulni, a családdal és a barátaimmal időt tölteni. Ha szereted a sportokat akár nézni vagy csinálni, akkor egy közös pont már van is bennünk:) 

Melyik a kedvenc meséd?
Az agymanók és a jégvarázs. 

Harazin Regina – Fenntarthatóság csapat// kommunikációért felelős Amigo

regi@amigos.hu

2020 tavaszán, a COVID előtt csatlakoztam az Amigoshoz önkéntesként, majd Sára szakmai asszisztenseként hamar beleláthattam a szervezet mélyebb működésébe és 2021 áprilisa óta munkálkodhatok hivatalosan is a szervezet ügyeiért. Az Amigosban számomra a legszebb pillanatokat a gyerekekkel töltött percek okozzák, amikor egy Dobble partit egy újabb követ; és mikor találkozok egy már ismerős gyerkőccel egy újabb havi foglalkozáson. Az Amigosnál a kommunikációs feladatok ellátásáért felelek; így sok-sok Amigóval dolgozhatok együtt és izgalmas együttműködésekben, előadásokba kapcsolódhatok be.

Mi tesz jobbá egy rossz napot?

Számomra egy rossz napot egy csokor virág, vagy egy nagyon finom kakaóscsiga, de akár a napsütés is szebbé tud varázsolni.

Kuratórium

Fehér Balázs

Amigos alapítótagként kezdetektől kivehettem a részem a szervezet felépítésében, miközben számos csillogó szempárral találkozhattam a kórházi foglalkozások során. Az Amigos fejlődését üzleti tanácsadóként szerzett tapasztalatommal segítem, hogy tovább küzdhessünk a gyermekmosolyokért.

Rácz Kamilla

A közel 3 év alatt, amit Amigóként tölthettem a legszuperebb csapat tagjaként jártam a kórházakat és a legcsodásabb gyerekekkel tölthettem délutánjaimat hétről-hétre, valamint megismerhettem megannyi háttérfeladatot is. Hiszem, hogy az Amigóként és a társadalmi vállalkozásokba történő befektetések területén szerzett tapasztalataimmal segíteni tudom az Amigost a továbbiakban is.

Veszelszki Márta

Közgazdászként tisztelem és szeretem a számokat, ugyanakkor hiszek az önzetlenség erejében is. Szaktudásommal és élettapasztalatommal a kezdetekről támogatom az Amigost. Megtiszteltetés önkéntes segítőnek lenni, a háttérben maradni, mégis az egész részévé válni.

Fábián József

10 év tapasztalattal rendelkezem a non-profit szektorra vonatkozóan. Korábban szervezetépítéssel, pénzügyekkel, gazdálkodással, pályázatokkal foglalkoztam, az Amigos működését felhalmozott tapasztalataimmal, valamint az operatív működés segítésével támogatom.

További segítőink

Lábszky Gergely – Vezetői szakmai asszisztens // rendszergazda 

gergely@amigos.hu

Gé Amigo vagyok, 2022-ben csatlakoztam a a budapesti csapathoz. Tanulmányaimat is itt végzem, jelenleg gazdálkodás és menedzsment szakon. 
A Tűzoltó utcai gyermekklinikára járok bevetésekre, de jártam már az I-es számú klinikán és az Ilka utcában is. 
Rengeteget kaptam a szervezettől és a közösségtől, ezért is döntöttem úgy, hogy rendszergazdaként segítem a csapatot.

Hordós Andrea -Fenntarthatóság csapat // Pénzügyi gyakornok

andi@amigos.hu

Hordós Andi vagyok, 2023 júliusa óta szakmai gyakornokként az Amigos pénzügyeiért felelek.

Önkéntes sosem voltam, viszont személyes tapasztalatból tudom milyen, ha van melletted egy mosolygós önkéntes, aki törődik veled amikor nagyon szükséged van rá. Az élet úgy hozta, hogy megismertem kis időre a kórházi életérzést gyerekkoromban, és az elmúlt években tudatosult bennem, hogy egyszer én is szeretnék egy ilyen támogató csapathoz tartozni, mint az Amigos. Így aztán igaz, hogy csak a háttérből, de amiben lehet támogatom őket, mert irtó jó, hogy vannak és csodálatos amit a gyerekekért nap mint nap tesznek!

Nagyon szeretem a munkámban, hogy a káoszból egy idő után rend lesz és hogy minden számnak és számlaszámnak van egy jelentéstartalma.