Amigo Felelősök

Az Amigo Felelősök csapatát az Amigos fizetett munkavállalói alkotják, akik az Amigók szervezését és a szervezeti kereteket biztosítják és szervezik.

Forgács-Fábián Sára – Megálmodó és Vezető

sari@amigos.hu

Gyerekként rájöttem, hogy milyen fontos a társaság, a lehetőség a tanulásra és a fejlődésre, a játék a kórház falain belül. Felnőttként pedig azért szeretnék tenni nap mint nap, hogy a most gyógyuló gyerekek mindennapjait jobbá és könnyebbé tegyük. Mi így segítjük a felépülésüket és boldog vagyok, hogy ennek a küldetésnek részese lehetek.

Melyik a kedvenc filmed/meséd/sorozatod?
La Grande Bellezza, Mézga Géza

Boldogság Csapat

Matiszlovics Dorka – Boldogság csapat // Boldogságért Felelős Vezető

dorka@amigos.hu

A Boldogság csapatban azért dolgozunk, hogy az Amigóknak biztosítsuk a kórházba járás kereteit és többek között pszichológus védőhálóval, közösségi- és szakmai programokkal támogassuk őket abban, hogy a gyerekeket a lehető legjobban tudják segíteni és fejleszteni.

Csodás érzés látni, ahogy egy nagy csapat vidám, élettel teli egyetemistát összehoz és közösséggé formál egy jó ügy és a zöld pulcsijukban felelősségteljesen, elkötelezetten és lelkesen járnak kórházakba, hogy szebbé tegyék a gyerekek napjait és így az egész világot. Megtisztelő értük és a gyerekekért dolgozni. 

Mi tesz jobbá egy rossz napot?

Egy jó könyv, színdarab, dallam vagy kirándulás is megszépítheti a napom, de a jó társaság az igazi megoldás: lehet vidám családi vacsi, mély baráti beszélgetés vagy egy felszabadult táncos este, a napom már biztosan meg van mentve.  

A Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigóként a kórházi csapatok koordinálása, a kórházakkal való kapcsolattartás és mindenek előtt a gyerekek védelme az elsődleges küldetésem, ami mellett az Amigók mentális jóllétére is figyelmet szentelek.
Melyik mese jelenti a legtöbbet számodra?
Fel!

Bulla Zsófia Hanna – Boldogság csapat // gyerekek boldogságáért felelős Amigo

zsofi@amigos.hu

Zsófi Amigo vagyok, az Amigos csapatához 2021 őszén csatlakoztam alapító Amigóként Pécsett.
Pécsen kezdtem meg pszichológia tanulmányaimat a BA-n, ahol így szerencsém volt csatlakozni az Amigos csapatához, amikor frissen indították ott új egységet. Izgalmas volt a gondolat, hogy elsőként kezdhetem meg az Amigo-létet egy új városban. Később Budapesten folytattam a mesterképzést, amely folytán a budapesti Amigo csapathoz csatlakoztam és kórházfelelős lehettem a Bethesda Gyermekkórházban. Különleges élmény volt egy kórházi csapat koordinálása, amely folytán teljesen magába szívott az Amigos, így lehettem később a Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigo is. Örökké hálás leszek az Amigosnak, hogy értékes barátságokat köthettem, kedves gyerekekkel találkozhattam, valamint, hogy én is fejlődtem az Amigos által.

 

A Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigóként a kórházi csapatok koordinálása, a kórházakkal való kapcsolattartás és mindenek előtt a gyerekek védelme az elsődleges küldetésem, ami mellett az Amigók mentális jóllétére is figyelmet szentelek.
Melyik mese jelenti a legtöbbet számodra?
Fel!

Raposa Renáta – Boldogság csapat // közösségért felelős Amigo

reni@amigos.hu

Raposa Reni vagyok, papíron design-és művészetmenedzser, munkaszerződésben Közösségért felelős Amigo, de ami a legfontosabb, hogy már jó ideje Amigo. 2019 tavaszán csatlakoztam önkéntesként ehhez a csapathoz, mára pedig munkámnaknak is mondhatom, mint a Boldogság csapat tagja. 

Feladatom röviden, hogy minden Amigo boldog legyen a közösségben. Legyen szó egy csapatépítésről, vagy arról, hogy szakmailag megfelelő tudással és magabiztosan menjenek be az Amigók a kórházba, valahol a szervezésnél megbújok. Elengedhetetlen kiegészítőim a to do listek, a bullet journalom és a jegyzetfüzetem.

Milyen szupererőt választanál magadnak?

Szupererőm a teleportálás lenne, mert ha tehetném folyamatosan utaznék. Na, meg úgy a zöld pulcsi is hamar bejárná a világot.

Eszterhai Anna – Boldogság csapat // Boldogság projektmenedzser

annus@amigos.hu

2023 nyarán csatlakoztam szakmai gyakornokként a szervezethez, majd 2023 szeptemberétől projektfelelősként van szerencsém továbbra is az Amigos csapatához tartozni.

2023 tavaszi félévében szereztem meg pszichológia alapdiplomámat, és lelkesen koptatom az egyetem padjait Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción az alapképzés után is. Az irány a bizonyíték arra, hogy elsődleges hajtóerőm a gyerekekkel való foglalkozás. Jellemző a közösségünkre, hogy fontos számunkra az önkénteskedés, amivel abszolút tudok azonosulni, bár még Amigo nem voltam.

Mindig hálás leszek a lehetőségnek, hogy egy olyan szervezet tagja lehetek, ahol minden nap megerősít abban, hogy milyen lelkes, inspiráló és csodás a közösség az Amigóktól kezdve a kollégáimig.
Milyen fűszer lennél?
Fahéj.:)

Pálfi Panna Zsófia -Boldogság csapat // Ajándékozásért Felelős Amigo

panna@amigos.hu

 

Fenntarthatóság Csapat

Végh Eszter – Fenntarthatóság guru // gazdasági és HR vezető

eszter@amigos.hu

2021. márciusa óta vagyok az Amigos pénzügyeiért, a HR és jogi kérdésekért valamint pályázatokért felelős a szervezetben. Korábban többnyire for-profitban dolgoztam, az első diplomám megszerzése, 2009 óta főként pénzügyekhez kapcsolódó munkakörökben.

Noha a szervezet önkéntese soha nem voltam, ma is lenyűgöz az Amigók és a kollégáim lelkesedése, tettrekészsége és szakértelme. Nagyon fontos személyes motiváció, hogy egy igazán jó ügyért dolgozunk együtt, amit a háttérből segítek legjobb tudásom szerint.

Ezzel együtt sokszor én vagyok az Alapítvány összevont szemöldöke, ami részben a munkakörömhöz tartozó kötelező szigor része is, de amint felpattanhatok a bringámra, máris jobb színben látom a világot. Ezért ezt nagyjából minden nap meg is teszem 🙂 

Schmidt Gergő – Fenntarthatóság guru // adományszervezés vezető

gergo@amigos.hu

Több, mint tizenöt éve tevékenykedem a civil szférában, ebből az egyik legfelemelőbb érzés az Amigos csapatában dolgozni. A feladatom az Amigosnál az, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akiknek fontos a legkisebbek ügye és örömmel támogatnák a munkánkat. Azzal, hogy megmutatjuk hogyan segíthetsz, máris közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy egy nap minden beteg gyerek mellett ott lehessen egy Amigo.

Melyik a kedvenc „nagymama-sütid”?

paprikáscsiga cukorral

Mikó Anna – Fenntarthatóság csapat // vállalati adományszervezésért felelős Amigo felelős

manna@amigos.hu

2023 áprilisa óta szakmai gyakornok, majd részmunkaidőben a fenntarthatóság csapat tagja, évek óta pedig Amigos rajongó vagyok. Mester diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. A szervezetben pedig a feladataim közé tartozik a vállalatok felkeresése és a kapcsolattartás, emellett pedig különböző izgalmas és kreatív együttműködések kivitelezése. Abban mindig is biztos voltam, hogy a szociális szférában szeretnék dolgozni és segíteni embereknek, az Amigos megismerésével pedig a hogyan is világossá vált. A hétköznapokban imádok olvasni, kirándulni, a családdal és a barátaimmal időt tölteni. Ha szereted a sportokat akár nézni vagy csinálni, akkor egy közös pont már van is bennünk:) 

Melyik a kedvenc meséd?
Az agymanók és a jégvarázs. 

Harazin Regina – Fenntarthatóság csapat// kommunikációért felelős Amigo

regi@amigos.hu

2020 tavaszán, a COVID előtt csatlakoztam az Amigoshoz önkéntesként, majd Sára szakmai asszisztenseként hamar beleláthattam a szervezet mélyebb működésébe és 2021 áprilisa óta munkálkodhatok hivatalosan is a szervezet ügyeiért. Az Amigosban számomra a legszebb pillanatokat a gyerekekkel töltött percek okozzák, amikor egy Dobble partit egy újabb követ; és mikor találkozok egy már ismerős gyerkőccel egy újabb havi foglalkozáson. Az Amigosnál a kommunikációs feladatok ellátásáért felelek; így sok-sok Amigóval dolgozhatok együtt és izgalmas együttműködésekben, előadásokba kapcsolódhatok be.

Mi tesz jobbá egy rossz napot?

Számomra egy rossz napot egy csokor virág, vagy egy nagyon finom kakaóscsiga, de akár a napsütés is szebbé tud varázsolni.

Kuratórium

Fehér Balázs

Amigos alapítótagként kezdetektől kivehettem a részem a szervezet felépítésében, miközben számos csillogó szempárral találkozhattam a kórházi foglalkozások során. Az Amigos fejlődését üzleti tanácsadóként szerzett tapasztalatommal segítem, hogy tovább küzdhessünk a gyermekmosolyokért.

Rácz Kamilla

A közel 3 év alatt, amit Amigóként tölthettem a legszuperebb csapat tagjaként jártam a kórházakat és a legcsodásabb gyerekekkel tölthettem délutánjaimat hétről-hétre, valamint megismerhettem megannyi háttérfeladatot is. Hiszem, hogy az Amigóként és a társadalmi vállalkozásokba történő befektetések területén szerzett tapasztalataimmal segíteni tudom az Amigost a továbbiakban is.

Veszelszki Márta

Közgazdászként tisztelem és szeretem a számokat, ugyanakkor hiszek az önzetlenség erejében is. Szaktudásommal és élettapasztalatommal a kezdetekről támogatom az Amigost. Megtiszteltetés önkéntes segítőnek lenni, a háttérben maradni, mégis az egész részévé válni.

Fábián József

10 év tapasztalattal rendelkezem a non-profit szektorra vonatkozóan. Korábban szervezetépítéssel, pénzügyekkel, gazdálkodással, pályázatokkal foglalkoztam, az Amigos működését felhalmozott tapasztalataimmal, valamint az operatív működés segítésével támogatom.

További segítőink

Lábszky Gergely – Vezetői szakmai asszisztens // rendszergazda 

gergely@amigos.hu

Gé Amigo vagyok, 2022-ben csatlakoztam a a budapesti csapathoz. Tanulmányaimat is itt végzem, jelenleg gazdálkodás és menedzsment szakon. 
A Tűzoltó utcai gyermekklinikára járok bevetésekre, de jártam már az I-es számú klinikán és az Ilka utcában is. 
Rengeteget kaptam a szervezettől és a közösségtől, ezért is döntöttem úgy, hogy rendszergazdaként segítem a csapatot.

Hordós Andrea -Fenntarthatóság csapat // Pénzügyi gyakornok

andi@amigos.hu

Hordós Andi vagyok, 2023 júliusa óta szakmai gyakornokként az Amigos pénzügyeiért felelek. Közgazdász vagyok és leszek (fontos a tanulás) és leginkább Eszter jobbkeze a munkában.

Önkéntes sosem voltam, viszont személyes tapasztalatból tudom milyen, ha van melletted egy mosolygós önkéntes, aki törődik veled amikor nagyon szükséged van rá. Az élet úgy hozta, hogy megismertem kis időre a kórházi életérzést gyerekkoromban, és az elmúlt években tudatosult bennem, hogy egyszer én is szeretnék egy ilyen támogató csapathoz tartozni, mint az Amigos. Így aztán igaz, hogy csak a háttérből, de amiben lehet támogatom őket, mert irtó jó, hogy vannak és csodálatos amit a gyerekekért nap mint nap tesznek!