Amigo Felelősök

Az Amigo Felelősök csapatát az Amigos fizetett munkavállalói alkotják, akik az Amigók szervezését és a szervezeti kereteket biztosítják és szervezik.

Forgács Fábián Sára – Megálmodó és Vezető

sari@amigosagyerekekert.hu

Gyerekként rájöttem, hogy milyen fontos a társaság, a lehetőség a tanulásra és a fejlődésre, a játék a kórház falain belül. Felnőttként pedig azért szeretnék tenni nap mint nap, hogy a most gyógyuló gyerekek mindennapjait jobbá és könnyebbé tegyük. Mi így segítjük a felépülésüket és boldog vagyok, hogy ennek a küldetésnek részese lehetek.

Melyik a kedvenc filmed/meséd/sorozatod?
La Grande Bellezza, Mézga Géza

Boldogság Csapat

Kalácska Dominika – Boldogságért Felelős Amigo – Kórházi Amigos

dominika@amigosagyerekekert.hu

Domcsi Amigo vagyok, 2019 őszén csatlakoztam a csapathoz.
Amigoként sok időt volt szerencsém eltölteni gyerekekkel.
Számos budapesti kórházban megfordultam, ahol nagyon mély és különleges kapcsolódásokat élhettem meg az ott lévő gyerkőcökkel. A nagy beszélgetések és kártyapartik mind mind kedves emlékek számomra, amik sok erőt és motivációt nyújtanak nekem a nehezebb napokon is.
A Covidos időkben az online tanulásé volt a főszerep. Csodás érzés volt, hogy az online térben is szebbé tehettük a gyerekek mindennapjait.

Jelenleg Gyerekek Boldogságáért Felelős Amigoként azon dolgozom, hogy a kórházi bevetések a lehető legjobb minőségükben valósulhassanak meg.
Emellett a szervezet mentálhigiénés rendszerének fejlesztése és fenntartása is a feladataim közé tartozik. Valamint egy olyan szakemberekből álló háló kidolgozása, akik krízisintervenciós jelleggel szakmai támogatást és segítséget tudnak nyújtani az önkénteseknek.

Rozmanicz Lisa – Boldogságért Felelős Amigo – Digitális Amigos

lisa@amigosagyerekekert.hu

2019-től a Bethesda Kórház Ilka utcai gyerkőceit ismerhettem meg Lisa Amigóként Különleges gyerekekkel találkozhattam, volt gyerkőc, akivel rúgtuk a bőrt a lenti kertben, volt, akivel az infúzióra vigyázva kő-papír-ollóztunk, azaz rock-paper-scissors, hisz új nyelvek megismertetése nálam Jolly Jokerré vált! Megannyi örök élmény során csak még közelebb került hozzám az Amigos lelkülete. 

Egy évre rá munkavállalóként csatlakozhattam a csapathoz és a pandémia általi látogatási tilalomban az Amigos digitalizációjára szántam el magam. Emellett a legkülönbözőbb projektekben vehettem ki a részem az elmúlt két év alatt, mint a Hackathon, pályázatírás, céges együttműködés, Amigos Születésnap szervezése, azonban most pont jókor kérdezitek: visszatértem a gyökereimhez, a fő fókuszom a Digitális Amigos. Az Amigók háttércsapataival nagyon élvezem a meseanyagok tervezését, a módszertanunk finomítását, képzéseken való átadását, a programjaink logisztikáját. Ha DigiAmigos, forduljatok hozzám bizalommal! 🙂

Hogy lehet egy rossz napot is jobbá tenni szerinted? meglepetés finomsággal (psszt vegánkodósan:) )

Raposa Renáta – Amigók Boldogságáért Felelős Amigo

reni@amigosagyerekekert.hu

Raposa Reni vagyok, papíron design-és művészetmenedzser, munkaszerződésben Közösségért felelős Amigo, de ami a legfontosabb, hogy már jó ideje Amigo. 2019 tavaszán csatlakoztam önkéntesként ehhez a csapathoz, mára pedig munkámnaknak is mondhatom, mint a Boldogság csapat tagja. 

Feladatom röviden, hogy minden Amigo boldog legyen a közösségben. Legyen szó egy csapatépítésről, vagy arról, hogy szakmailag megfelelő tudással és magabiztosan menjenek be az Amigók a kórházba, valahol a szervezésnél megbújok. Elengedhetetlen kiegészítőim a to do listek, a bullet journalom és a jegyzetfüzetem.

Szuperőm a teleportálás lenne, mert ha tehetném folyamatosan utaznék. Na, meg úgy a zöld pulcsi is hamar bejárná a világot.

Dobos Kata – Boldogságért Felelős Projektmenedzser

kata@amigosagyerekekert.hu

Az alapítvánnyal már 2016 óta állok kapcsolatban. Részt vettem két sikeres adományozó nagykövet kampányban, senior amigóként szakmai szemmel segítettem a tananyagok finomhangolását, illetve szakmai táborban tartottam workshopot lelkes amigóknak.

Jelenleg az első családanyaként erősítem a Boldogságért felelős csapatot, ahol nagyon izgalmas projektek levezénylésével igyekszem segíteni az Amigost abban, hogy minél több kórházban lévő kisgyerek arcára kerüljön mosoly. 

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány számomra egy olyan munkahely, amit mindig is kerestem. Ahol folyamatosan tanulhatok, fejlődhetek és inspiráló kollégák vesznek körbe és olyan fontos célért dolgozhatok mindennap, amiben nagyon hiszek: a gyerekek boldogságáért.

Kedvenc mondatom: Amit tulajdonképpen férjem mond nekem rendszeresen –  Bízz a folyamatban! 

Hogy lehet egy rossz napot is jobbá tenni szerinted?
Valószínűleg eléggé közhelyes, de kedvességgel, mosollyal a legszigorúbb és legmorcosabb bkk ellenőrt is megszelídítem, sőt kezdek ebből sportot űzni!

Fenntarthatóság Csapat

Végh Eszter – Gazdasági és HR vezető

eszter@amigosagyerekekert.hu

2021. márciusa óta vagyok az Amigos pénzügyeiért, valamint a HR és jogi kérdésekért felelőse a szervezetben. Korábban többnyire for-profitban dolgoztam, a diplomám megszerzése, 2009 óta főként pénzügyekhez kapcsolódó munkakörökben. 

Az Amigosban az ügy fogott meg, noha a szervezet önkéntese soha nem voltam. Ma is lenyűgöz az Amigók és a kollégáim lelkesedése, tettrekészsége és szakértelme, és hogy milyen fantasztikus élményeket ad az Alapítvány a tevékenysége által a gyerekeknek. Nagyon fontos személyes motiváció, hogy egy igazán jó ügyért dolgozunk együtt akkor is, ha én a háttérből igyekszem legjobb tudásom szerint egyengetni a munkát. 

Ezzel együtt sokszor én vagyok az Alapítvány összevont szemöldöke, ami részben a munkakörömhöz tartozó kötelező szigor része is, de amint felpattanhatok a bringámra, máris jobb színben látom a világot. Ezért ezt nagyjából minden nap meg is teszem 🙂 

Schmidt Gergő – Adományszervezési vezető

gergo@amigosagyerekekert.hu

Több, mint tizenöt éve tevékenykedem a civil szférában, ebből az egyik legfelemelőbb érzés az Amigos csapatában dolgozni. A feladatom az Amigosnál az, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akiknek fontos a legkisebbek ügye és örömmel támogatnák a munkánkat. Azzal, hogy megmutatjuk hogyan segíthetsz, máris közelebb kerülünk a célunkhoz, hogy egy nap minden beteg gyerek mellett ott lehessen egy Amigo.

Melyik a kedvenc “nagymama-sütid”? –> paprikáscsiga cukorral

Danóczy Blanka – Fundraisingért felelős Amigo

blanka@amigosagyerekekert.hu

Sziasztok, Blani vagyok, 2019 ősz óta Amigo, 2021 ősz óta pedig részmunkaidőben az alapítvány adományszervezésével foglalkozom. Ide tartoznak a különböző kampányok, a rendszeres támogatások, de még a karácsonyi és húsvéti adományoZoknik is, ami remélem sokatok lábán vagy fiókjában megtalálható már 🙂 Nagyon élvezem, hogy egyszerre lehetek Amigo és járhatok kórházba a gyerekekhez, miközben azért dolgozhatok, hogy ennek a hihetetlenül fontos és csodás tevékenységnek a pénzügyi alapjait megteremtsem. 

Hogy lehet egy rossz napot is jobbá tenni szerinted? A legbénább napot is jobbá tudják tenni azok az emberek, akiket nagyon szeretek. Egy kávé a barátaimmal vagy egy kutyasétáltatás a családommal, és rögtön szebb lesz a nap. 

Harazin Regina – Kommunikációért Felelős Amigo

regi@amigosagyerekekert.hu

2020 tavaszán, a COVID előtt csatlakoztam az Amigoshoz önkéntesként, majd Sára szakmai asszisztenseként hamar beleláthattam a szervezet mélyebb működésébe és 2021 áprilisa óta munkálkodhatok hivatalosan is a szervezet ügyeiért. Az Amigosban számomra a legszebb pillanatokat a gyerekekkel töltött percek okozzák, amikor egy Dobble partit egy újabb követ; és mikor találkozok egy már ismerős gyerkőccel egy újabb havi foglalkozáson. Az Amigosnál a kommunikációs feladatok ellátásáért felelek; így sok-sok Amigóval dolgozhatok együtt és izgalmas együttműködésekben, előadásokba kapcsolódhatok be.

Számomra egy rossz napot egy csokor virág, vagy egy nagyon finom kakaóscsiga, de akár a napsütés is szebbé tud varázsolni.

Kuratórium

Fehér Balázs

Amigos alapítótagként kezdetektől kivehettem a részem a szervezet felépítésében, miközben számos csillogó szempárral találkozhattam a kórházi foglalkozások során. Az Amigos fejlődését üzleti tanácsadóként szerzett tapasztalatommal segítem, hogy tovább küzdhessünk a gyermekmosolyokért.

Rácz Kamilla

A közel 3 év alatt, amit Amigóként tölthettem a legszuperebb csapat tagjaként jártam a kórházakat és a legcsodásabb gyerekekkel tölthettem délutánjaimat hétről-hétre, valamint megismerhettem megannyi háttérfeladatot is. Hiszem, hogy az Amigóként és a társadalmi vállalkozásokba történő befektetések területén szerzett tapasztalataimmal segíteni tudom az Amigost a továbbiakban is.

Veszelszki Márta

Közgazdászként tisztelem és szeretem a számokat, ugyanakkor hiszek az önzetlenség erejében is. Szaktudásommal és élettapasztalatommal a kezdetekről támogatom az Amigost. Megtiszteltetés önkéntes segítőnek lenni, a háttérben maradni, mégis az egész részévé válni.

Fábián József

10 év tapasztalattal rendelkezem a non-profit szektorra vonatkozóan. Korábban szervezetépítéssel, pénzügyekkel, gazdálkodással, pályázatokkal foglalkoztam, az Amigos működését felhalmozott tapasztalataimmal, valamint az operatív működés segítésével támogatom.