Egyéb tevékenységeink

KALANDobOZZ

Egy dobozba csomagoltunk készségfejlesztő füzetet, saját fejlesztésű társasjátékot és kreatív eszközöket is annak érdekében, hogy színesebbnél színesebb kalandra kísérhessük el a gyerekeket. 2022-ben és 2023-ban összesen 2500 KALANDobOZZt készítettünk!

A KALANDobOZZ varázsrecept

  • Akár együtt, de egyedül is elindulhatsz az utazásra
  • Két korosztálynak készült feladatokkal
  • Világutazó kártyajátékba, kincses térképbe csomagoljuk a nyelvtanulást
  • Az állatok és a nagyvilág különlegességeit fedezhetjük fel

Nézd meg miket rejtettünk el a dobozokban, és hogyan kell az eszközöket használni:

Gyereknapi és karácsonyi ajándékozás

Az évben két jeles alkalommal is LEGO szetteket küldünk különböző városok különböző gyermekosztályra. 

Több, mint 10 nonprofit szervezettel és közel 50 egészségügyi intézménnyel működtünk már együtt a projekt keretében és 2023-ban 5672 LEGO szettet juttatunk el olyan gyerekeknek, akik mellett még nem lehet ott  személyesen egy Amigo.

A projekt a LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport támogatásával valósult meg.

Előadások, kitelepülések

Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolódást és azt is, hogy tevékenységünk során minél több emberrel találkozhassunk, beszélgessünk.

Az előadások és kitelepülések egy szuper lehetőséget nyújtanak nekünk is arra, hogy a nonprofit szféráról és az Amigosról is elsőkézből meséljünk, hogy bemutathassuk a szervezeti működésünk, vagy éppen a foglalkozásokat, amiket a kórházban lévő gyerkőcökkel csinálunk.

Rendszeresen tartunk előadásokat középiskolásoknak, egyetemistáknak, vállalatoknak és több országos rendezvényen és fesztiválon is találkozhattok velünk!

Online programok a COVID idején

A 2020 márciusában felálló rendkívüli helyzet a mi működésünkre is alapjában véve hatással volt, hiszen bezártak a járványhelyzet miatt a kórházak. A csapatunk hatalmas emberi és szakmai összefogással azonnal új megoldásokat keresett és strukturálta át ideiglenesen a működésünket és így születtek meg online programjaink.  

A főtevékenységünk átalakulása mellett szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló programokat is indítottunk. Így indult el az Amigos Extra, Amigos Mini, Amigos Online illetve a Tanultablet Mentorprogram. Majd 2021 tavaszán álmodtunk egy nagyot és megalkottunk egy 10 hetes online nyelvi kurzust általános iskolásoknak, az Amigos Kalandort.