Tavasz hozta kacajok

A tavasz már javában beköszöntött hozzánk. Az idő folyamatosan telik, azonban egy valami nálunk örök: a játékkal teli bevetések!
Ezen a héten megnézzük, hogyan sikerültek a bevetések a budapesti I. számú Gyermekklinikán és a Bethesda Kórház Ilka utcai részlegén, de bepillantunk a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának onkológiai osztályára és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának endokrinológiai osztályára is.

Az I. számú Gyermekklinikára ezen a héten Csenge Amigo és Ani Amigo látogattak el, akik egy 5 éves kislánnyal töltöttek el egy egészen különleges délutánt. Nemcsak azért volt különleges ez az alkalom, mert rengeteg játékot kipróbáltak – például Dobble, Fekete Péter vagy a Halligalli –, hanem azért is, mert saját szabályok mentén játszottak, ami így igazán izgalmassá tette a már jól ismert játékokat is. A kreatívkodás sem maradhatott el természetesen: a lányok festéssel és divattervezéssel is kísérleteztek, aminek szuper végeredménye lett!

A Bethesda Kórházba Berta Amigo és Bianka Amigo vitték magukkal a jókedvet. Olyan sok gyerkőc várta őket aznap, hogy úgy döntöttek külön válnak, így még többet tudnak játszani a gyerekekkel. Míg Biankáék a közös térben egy hatalmas lufipartit csaptak több gyerkőccel, addig Berta meglátogatott egy kislányt az egyik teremben, akivel sok játékot kipróbáltak, például a Körvonalat, a StoryCubes-t és az Amigos memóriakártyát is. A kislány annyira megszerette az Amigókat, hogy büszkén mutatta Bertának, hogy bekövetett minket Tiktokon. Nézzetek rá a csatornánkra Ti is!

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjába Letícia, Réka és Bogi Amigók látogattak el. Bevetésük alkalmával két kislánnyal is tudtak játszani, melynek külön örültek. Így a lányok egy szuper hangulatú délutánt töltöttek el együtt. Kezdetben színeztek és kreatívkodtak, majd egy izgalmas jégvarázsos Dobble maratont tartottak, amit a lányok kifejezetten élveztek. Ezen héten Matyi és Fanni Amigók is benéztek az osztályra, akik szintén egy kislánnyal tudtak játszani. Először a LEGO készlet segítségével építettek mindenféle alkotást, például tortát, de a kincses dobozból végül egy puzzle is előkerült, ami a tökéletes zárása volt a foglalkozásnak.

Végül, de nem utolsó sorban, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjába pillantunk be, ahol Bogi Amigo és Aliz Amigo igazi játékmaratonban találták magukat. A napot egy 9 éves kislánnyal töltötték, aki arra kérte az Amigókat, hogy minden játékot próbáljanak ki. Ennek a kérésnek szívesen eleget is tettek a lányok. Így rengeteg játék előkerült, például a Pár Parádé, a Nem én voltam és a Cica Pizza Taco Gida is. Külön jó élmény volt, hogy játszópajtásuk nagyon ügyesen beszélt angolul, így a Fekete Péterben kifejezetten ügyes volt. Ajándékba egy angol és egy olasz munkafüzetet is kapott, mind közül azonban a térképes magazin volt a kedvence. A játék végén nagy öleléssel köszöntek el egymástól a gyerekek és az Amigók, mely igazán meghatóvá tette az együtt töltött időt.

Az ilyen pillanatok azok, melyekért megéri számunkra Amigónak lenni. Mert kevés jobb érzés van annál, mint önzetlenül segíteni, és megtapasztalni, mekkora örömöt okozunk ezzel a kórházban lévő gyerkőcöknek. Találkozzunk jövőhéten is!

Uy Csenge,

2024.05.05.