KARÁCSONYI ZOKNIOLÓGIA

Egyesek szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de gondolkoztál már rajta, hogy mennyi mindent elárul a személyiségedről a reggeli zokni-választás? Hogy a felemás zokni a művészi vénádat rejti-e, vagy a hektikus korai órákról tesz tanúbizonyságot?

Néhányan az egyszínű, szetthez illő vagy már-már rejtőzködő zoknikat kedvelik, mások pedig szeretik bohókás mintákkal megfűszerezni a hétköznapi farmer-viseletet. Zokniológusok szerint a divat világában utat törő vidám mintájú, színes zoknik pozitív hatással vannak viselőik hangulatára, akik büszkén, akár a világ felé árulkodva láttatják szebbnél szebb darabjaikat.

Büszkén és a világ felé árulkodva viselhetjük az Amigos a gyerekekért Alapítvány immár 4. alkalommal piacra dobott karácsonyi adomány zokniját, amelyből az Alapítvány legalább 4790 ezer forint értékű támogatásért cserébe két párat – egy kisebbet és egy nagyobbat – ajándékba ad nekünk. A zoknikért december 16-ig van lehetőség adományozni a https://amigos.hu/karacsony-terv-2022/ honlapon, hogy a termékek még idejében a fa alá kerülhessenek.  De miről árulkodhatunk ezzel a dizájnos, cipőkből kikandikáló ruhadarabbal a világ felé?

AdományoZokni az Amigóknál

Egy AdományoZokni tulajdonosa nem akármilyen darabbal gazdagítja a gardróbját. Büszkén viselheti, mert adományával támogatta a kórházban gyógyuló beteg gyermekeket, akiket az Alapítvány önkéntesei hétről-hétre látogatnak. Azt üzenheti, hogy kapni jó, de mosolyokkal és játékokkal tarkított órákat adni még jobb.

 

Jelenleg 153 egyetemista hallgató 5 városból tesz a szervezet tagjaként aktívan azért, hogy a bent fekvő gyermekek gyógyulását segítse játékos nyelvtanuláson, önfeledt kacagáson és elfeledett nehézségeken keresztül. A szervezet küldetése, hogy egy nap minden beteg gyermek mellett legyen egy önkéntes Amigo.

Hogy szerezhetünk AdományoZoknit?

A zokniológia tudománya szerint a két pár AdományoZoknival mind a körülöttünk lévők világát, mind a sajátunkét szebbé varázsolhatjuk. Hiszen olyan ruhadarabot hordani, ami gyermekek olykor magányos pillanatait barátsággá, legörbült ajkait hangos hahotává, eluralkodó félelmeit bátor küzdelemmé változtathatja, valóban maga a karácsonyi varázslat. Még pár napig bárki szebbé teheti a gyerekek kórházban töltött idejét:

Én is szeretnék zokni!

Ágai Noémi, Danóczy Blanka és Bakter Veronika

2022. 12. 11.