Játék, mosoly, napsütés

A tavasz már javában megérkezett hozzánk. Az idő egyre melegebb, ébred a természet is, ami meghozza az emberek jó kedvét. Egy újabb poszttal érkeztünk, amiben megnézzük, ezen a héten hogyan csaltak Amigóink mosolyt a gyerekek arcára, és ragyogták be a kórházban töltött napokat. Ezen a héten a budapesti Szent László Kórház, a szombathelyi Markusovszky Kórház és a pécsi PTE Klinikai Központ endokrinológiai osztályának bevetéseiről olvashattok, valamint bepillantást nyerhetünk abba is, hogyan sikerültek a különleges első bevetések a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központban.

A Szent László Kórházba Panka Amigo és Csabi Amigo is ellátogatott a héten. Panka a napot egy 5 éves kisfiúval töltötte, aki megismertette őt kedvenc meséjével, a Kuflikkal. Bár az idő nagy része a meséhez kötődő játékokkal telt, a végén egy izgalmas LEGO küldetés keretein belül még egy krokodil mentésre is sor került az állatmentős készlet segítségével. Mindeközben Csabi két kisfiút is meglátogatott. A srácok napot egy hatalmas Dobble-maratonnal kezdték, majd pedig a jó levegőn, egy izgalmas foci meccsel zárták. Természetesen előkerült új kiadványunk, az Egy pályán a nagyokkal című kihívásfüzet is, melynek köszönhetően a fiúk több angol kifejezést is el tudtak sajátítani játék közben.

A Markusovszky Kórházba Franciska, Fruzsi és Vera Amigók vitték magukkal a tavasz hozta jókedvet. Bár az elején nehezen találtak játékra kapható gyerkőcöket, végül két szuper ügyes fiúval egy igazán különleges délutánt tudtak eltölteni. Fruzsi egy 7 éves kisfiúval és anyukájával játszott az idő első felében, ahol sok játékot, köztük a Cica, pizza, taco-t, és az általunk kifejlesztett Amigos Fekete Pétert is kipróbálták, majd megismerkedtek számos országgal, és azok köszöntéseivel. Mindeközben Franciska és Vera egy 14 éves fiúval felfedezték a készleten lévő összes kártyajátékot. Előkerült a Dixit, a Párparádé, a Dobble Harry Potter-féle változata és az UNO is.

A PTE Klinikai Központ endokrinológiai osztályán Gréti Amigo és Pepe Amigo vidított fel több gyerkőcöt is. Látogatásuk során 5 lelkes játszópajtás is várta őket, így közösen egy meglehetősen tartalmas napot töltöttek együtt. A Dixit mellett olyan érdekes játékok is napirenden voltak, mint a Nem én voltam, az UNO Flip és a Halli Galli, mely utóbbinak köszönhetően hangos, őszinte kacajoktól zengett az osztály.

Végül, de nem utolsó sorban, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban újgenerációs Amigóink elsőként megtapasztalhatták a bevetés különleges élményét, amely minden Amigo számára talán a legfontosabb pillanatok közé sorolható. Anna Amigo ráadásul két kisfiúval is játszhatott ezalatt az idő alatt. A nagyobbacska fiúval először egy izgalmas Dobble-partit tartottak, majd miután előkerült az Egy pályán a nagyokkal című focis füzet, Anna úgy döntött, hagyja elmerülni az érdekes feladványokban játszótársát, és körbenéz, kinek tudna még mosolyt csalni az arcára. Így találkozott végül egy 3 éves kifiúval, aki bár megszólalni nem nagyon szeretett volna, kíváncsian és érdeklődve fogadta Annát. Játszottak saját játékaival, együtt zenéltek, és még bábozásra is sor került, ami igazán tetszett neki.

Hatalmas öröm és siker, hogy elindíthattuk 6. Amigo-városunkat. Bízunk benne, hogy Amigóink még rengeteg különleges pillanatot és élményt fognak tudni szerezni az ott időző gyermekeknek.

Uy Csenge

2024.04.14.