IX. Amigos Szülinap
Minden Amigónak két születésnapja van!

A sikeres felvételit követően az Amigók a rengeteg új élmény és barát mellett egy új születésnappal is gazdagodnak, hiszen minden Amigónak két születésnapja van: a sajátja, és amikor Amigo lett.

 

Október 27-én, pénteken tartották az Amigók az alapítvány 9. születésnapját Budapesten, a Twentysix House különtermében, ahol mind az 5 város Amigói együtt ünnepelhettek és közösen üzenhettek a leendő miskolci csapatnak is, remélve, hogy jövőre már ők is csatlakoznak ehhez az örömteli eseményhez. A rendezvényen összesen 88 Amigo vett részt, 57-en érkeztek Budapestről, 13-an Pécsről, 7-en Szegedről, 7-en Debrecenből és 4-en Szombathelyről.

Programok és játékok

A szervezők kreatív játékos és ismerkedős csapatfeladatokkal, közösségi programokkal készültek az ország különböző pontjairól érkező önkénteseknek, hogy lehetőségük legyen jobban megismerni egymást, ezzel tovább erősítve az Amigosra jellemző családias légkört.

A szülinapi ünneplés a résztvevők megérkezését és a welcome drink elfogyasztását követően az alapítvány megálmodójának, Forgács-Fábián Sárának a megnyitó beszédével kezdődött, aki ünnepélyesen köszöntötte a jelenlévőket.

Ezután mindenkit 6 fős csoportokba osztottak az érkezéskor kapott névkártyájukon szereplő szimbólumok szerint (pl. pók, pókháló, süni, szellem, levél, denevér, kávés csésze stb.) és kezdetét vette a szülinapi küldetésfüzet közös kitöltése, amire minden csapatnak 45 perce volt. A feladatok között volt egy Amigosról szóló keresztrejvény, vicces képek rekreálása, történetírás előre meghatározott szavak felhasználásával, olasz nyelvgyakorlással egybekötött “pizzakészítés” és egy tulajdonságokra épülő ismerkedős játék.

A füzetek kitöltése után az Amigók megkapták az első ajándékukat, ami egy Amigos dal volt, melyet Bärnkopf Zsolt írt és a családtagjai alkotta zenekar, a The Bär’n’kopf’s adott elő a helyszínen.

Közös vacsora

A különböző hivatatalos programpontok, majd pedig a szórakoztató játékok és a meglepetés koncert után az Amigók egy állófogadás keretein belül vacsorázhattak együtt, ahol különleges, keleti ízvilágú fingerfoodok közül mindenki kedvére válogathatott. A terítéken volt labneh, fekete za’tar és hummusz olívaolajjal, illetve citromfüves marha kofta petrezselyemolajjal tálalva. Ha esetleg számodra sem világos, hogy ezek az ételnevek mit takarnak, elárulom, elsőre a legtöbb Amigo sem tudta pontosan, mire számíthat. Hogy egy kicsit megkönnyítsük az egyébként nagyon finom ételek vizualizálását, íme egy fotó:

Mint az est korábbi része, úgy a vacsora is rendkívül jó hangulatban telt, ekkor tudtak igazán kapcsolódni az ország különböző pontjain élő Amigók. Sokan kutatták tekintetükkel rég nem látott barátaikat, akikkel egy jól időzített szemkontaktus után egymásra mosolyogtak, majd vidáman beszélgettek.

Tortaaa!!

A közösen elköltött vacsorát az est koronázásaként a torta követte. Nincs is annál szebb, mint mikor közel száz Amigo együtt énekli a Boldog születésnapot kezdetű dalt, miközben a Megálmodó, Sára meghatottan elfújja a gyertyákat. Az italok mellé tökéletesen passzolt az a csodás csokoládétorta, amivel a rendezvény szervezői készültek nekünk. Természetesen a különleges étrendet követő, illetve az ételintoleranciával élő bajtársakra is gondolva, az est folyamán mindenki talált számára fogyasztható ételeket, így például rendelkezésre állt mindenmentes verzió a tortából és vegán opció a fingerfoodból.

Vacsora és tortázás közben tovább folytatódtak a jó hangulatú ismerkedős beszélgetések, illetve a jelenlévők megkapták második ajándékukat is, egy You Do Good, You Feel Good felirattal ellátott fekete pólót, ami a zöld pulcsihoz hasonlóan mindig emlékezteti a viselőjét arra, hogy az Amigos közösségéhez tartozni egy örök életre szóló, páratlan érzés.

Az este zárásaképp a vállalkozó szellemű Amigók közösen a nyakukba vették a várost, és átvonultak a HUB55-ba, Pest egyik közösségi munkavégzési terébe, mely a szülinap afterének szolgált helyszínül. Itt lejátszásra került az Amigók által összeállított playlist az összes kedvenccel, amit ki csak a kártyázás aláfestéséhez hallgatott, ki pedig táncolt rá. Egy biztos: minden Amigo ünnepelt.

Martonosi Patrícia 
Balla Dávid

2023. 11.05.