Húsvéti örömök

Amigóink húsvétkor is gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ne maradjanak mosoly és élmény nélkül. Erről készült beszámolónk reméljük, nektek is mosolyt csal az arcotokra!

Balázs és Eszter Amigók izgatottan érkeztek meg bevetésükre, hiszen Eszter újgenerációs Amigóként első alkalommal látogathatta meg a gyerekeket. Ezen a délutánon három kisfiúval és egy kislánnyal ismerkedtek meg. Balázs a fiúkkal kezdett el játszani, ahol előkerültek a lufik, melyek nagyon nagy sikert arattak. Felavatták a még bontatlan UNO Flip és Cica, Pizza, Taco nevezetű játékokat is. Búcsúzáskor még „Egy pályán a nagyokkal” munkafüzetet is ajándékozott a gyerekeknek Balázs, amelyet kitörő örömmel fogadtak, hiszen imádják a focit.
Mindeközben Eszter egy kislánnyal festett, színezett és felöltöztetett néhány lányt a Crayola Creations könyvben. A játék során könnyen össze is barátkoztak, így Eszternek sikerült a kislányt még a gyógyszer bevételére is rávenni. 
Balázs és Eszter olyan figyelmesek voltak, hogy a másnap érkező Amigóinkat külön megkérték arra, hogy egy másik kislányt mindenképpen látogassanak meg, mivel aznap vizsgálaton kellett részt vennie, így nem tudtak vele játszani, pedig nagyon szeretett volna.

Panka Amigo egy igazán megható élményről számolt be, mivel az egyik kisfiú húsvét alkalmából egy nagyon aranyos locsoló verssel is készült a nővéreknek, amit ő is meghallgathatott. Panka ezután egy másik kisfiút keresett meg, akinek legutóbb megígérte, hogy még visszatér hozzá játszani. Az ígerethez hűen folytatták is a játékot, miközben a fiú megosztotta Amigónkkal, hogy mennyire szeret focis kártyát gyűjteni és hogy egyszer mekkora szerencséje volt, mert duplán aláírt kártyát kapott. Miután rengeteg témát átbeszéltek, Panka áttért a Démétér-házba, ahol két kislánnyal és egy kisfiúval játszott a The Minddal, az Uno Flippel és a PárParádéval. A bevetés néhány kör bújócskával zártult.

  Nátán és Veronika Amigók is egy tartalmas délutánt töltöttek el egy 14 éves fiúval. Egy Solo-partival indítottak, majd ezt követően előkerült a Dixit, amellyel a foglalkozás végéig lekötötték magukat. Mindeközben rengeteget beszélgettek, amiből kiderült, hogy a fiú dobolni tanul. Mindezek után a fiú megosztotta velük a jövőbeli tanulmányi céljait is. Egyszóval egy remek bevetésen vehettek részt, mi pedig reméljük, hogy a jövőbeli tervekről való beszélgetés is motiválóan hatott Amigóink újonnan megismert barátjára.

Fruzsi és Franciska Amigók egy maratoni bevetésen vettek részt, mivel közel 3 órát töltöttek el egy 16 éves lánnyal és egy 14 éves fiúval. Ez idő alatt több játék is előkerült. A lányok bemelegítésként az UNO Flippel kezdtek, mely során Franciska győzedelmeskedett, így ő a játékidő alatt megismerkedett egy új társassal, az Apropó Popóval. Harmadik játékként előkerült a már jól ismert PárParádé is, ahol egy bemelegítő magyar kör után még az angoltudásukat is megcsillogtatták játékosaink. Természetesen a Dobble is előkerült, melynek a Harry Potter-féle változatát is kipróbálták. Ezt a mosolygós alkalmat az Amigók és játszótársaik egy tartalmas beszélgetéssel zárták, melynek köszönhetően a bevetés elején a két, egymás számára még idegen, gyerkőc az alkalom végére össze is barátkozott. Amigóink nyugodt szívvel hagyták őket ott, tudván hogy addig is támogathatják egymást a gyógyulásban, amíg ők nem jönnek ismét.

Nálunk az ünnepek is játékkal teliek, így  húsvétkor nemcsak a nyuszit várhatták a gyerekek, de az Amigókat is!

Frei Nathalie,

2024.04.28.