Folytatódnak a kalandok!

Az Amigóknál egy hét sem telhet mosolyok és kacajok nélkül, így hoztuk is nektek a beszámolót a közös játékokról, nyelvtanulásról és a közös alkotásokról.

Eszti és Ingrid Amigók egy borongós napon indultak bevetésre, hogy fényesebbé tegyék a gyerekek délutánjait. Először az első emeleti 2-es kórterembe mentek, és egy igazi hazafias focirajongóval, egy 8 éves kisfiúval ismerkedtek meg. A kártyajátékok ezen az alkalmon sem maradhattak el, előkerült az UNO, a Cica Pizza és a minyonos Dobble is, amiket a kisfiú apukája is legalább annyira élvezett, mint Amigóink. Ezt követően beszélgettek a kedvenc rajzfilmeikről. A bevetés fénypontja a focis munkafüzet előkerülése volt, melybe saját zászlót is rajzolt Amigóink új kisbarátja, saját címerére pedig az „ÉSZ” és a „KITARTÁS” feliratot kapta, amire egy vár is felkerült. Megosztotta velük focicseleinek titkát, és a különböző posztok feladatait is. A bevetés leírhatatlanul nagy happy enddel zárult, hiszen a kisfiút még aznap hazaengedték a kórházból, melyet még apukájától kapott dicsérő szavai még szívmelengetőbbé tették. Eszti és Ingrid Amigók hatalmas mosollyal és boldogan távoztak bevetésükről.

Csenge és Luca Amigók is hasonlóan jó élményekről számoltak be. Ők két kisfiúval is találkoztak, akik már valószínűleg egy kis időt eltöltöttek együtt a kórteremben, hiszen már közösen viccelődtek és nagyon nyitottak voltak minden játékra. A HalliGallinak mindketten nagyon megörültek, de kipróbálták a Dobble-t és a Harry Potteres UNO-t is, mindeközben Amigóink sokat megtudtak a fiúktól a sportokról, szolfézsról, a kedvenc kutyafajtáikról és még sok másról is. A lányok beszámolója szerint ez az eddigi egyik legjobb bevetésük volt, mely annyira szuper hangulatban telt, hogy még egy anyuka is be-bekapcsolódott a beszélgetésbe.

Eszti és Rita Amigók igen jó időben érkeztek meg bevetésükre, így nem volt meglepő, hogy sok gyerkőc kint sétált a parkban, de nem adták fel. Így találtak rá a 3-as kórteremben két kisfiúra. A srácokkal együtt megtárgyalták, hogy melyik kártyajátékok a legjobbak és megtanultak unózni. Játék közben több különböző témát is kitárgyaltak, mint például hogy mik szeretnének lenni, ha nagyok lesznek, mik a kedvenc tantárgyaik, és a memóriajáték közben az országok zászlóit is átbeszélték közösen. Bevetést pedig egy ajándékozással zárták a lányok, így adtak a fiúknak egy-egy „Egy pályán a nagyokkal” munkafüzetet.

Végezetül pedig szegedi Amigoként egy igazán szívmelengető beszámolóval zárnám e heti beszámolónkat, hiszen nagy várakozás után szegedi kórházaink kapui ismét megnyíltak a látogatók és az Amigók számára is.

Csenge újgenerációs Amigóként boldogan számolt be első bevetéséről, amelynek köszönhetően Zsóka Amigóval szuperül indították a hetet. Csenge nagy izgalommal várta a napot, amely végül minden várakozását felülmúlta. Miután összepakolták a játékos dobozt, lementek az osztályra. Nagyon jó érzés volt számára megtapasztalni az ottani légkört, hiszen hatalmas örömmel fogadta őket minden nővér. Egy 3 éves kislányhoz tértek be játszani, ahol elővették az ujjbábokat, melyekkel nagyon jókat nevettek. Később a lányok a Speed Cups kellékeivel fagyizót nyitottak, ahol rengeteg ízt készítettek közösen. Végül pedig kreatívkodtak is kicsit az öntapadós színes lapokkal, és készítettek egy gyönyörű szívecskés és egy süni családos képet. Egy utolsó bújócska után végül elköszöntek.

Reméljük ismét sikerült egy kis betekintést engednünk az Amigo-életérzésbe, amely természetesen nyáron sem áll meg, így szünidőben is követhetitek beszámolóinkat.

Frei Nathalie,

2024.05.19.