Ovis Box

Az ovis KALANDobOZZ összeállításánál a játék mellett az állatok világán van a hangsúly! Miközben megalkottuk a dobozt, támaszkodtunk a tavalyi tapasztalatokra, az Amigók, szülők és gyerekek visszajelzéseire!

Nézd meg mi minden rejlik a KalanDobozzban!

Bábszínház

A varázsbőrönd már önmagában is lehetőséget teremt a játékra! Elég csak megfordítani és máris egy bábszínház képét találjuk!

Az ujjbábokkal és ezzel a különeleges háttérrel saját történetek kitalálására, állatos mesék megelevenítésére szeretnénk buzdítani a gyerkeket és szüleiket egyaránt.

Ujjbábok

Az óvodai dobozok mindegyikébe két darab  állatos ujjbábot rejtettünk el. A bábozás nem csak szórakoztató, de rendkívül hasznos tevékenység is. Az ujjbáb a gyermek számára elsősorban játék, tehát felhőtlen örömet jelent. Játékos módon sajátít el ismereteket, teremt kapcsolatot a világgal, a közeli és a távoli környezettel, s élményeit, benyomásait játékosan dolgozza fel. Amellett, hogy önfeledten játszik, észrevétlenül rendezi a külvilágból szerzett ismeretanyagot. Fontos előnye ezeknek az ujjbáboknak, hogy az érzelmek kivetítését, lereagálását biztosítja, elfojtott vágyakat, indulatokat, érzelmeket lehet kiélni, félelmeket feloldani.

Világutazó Memóriajáték

Ki ne szeretne kártyázni? A kártyázás olyan társasjáték, amely izgalmas, szórakoztató és óriási előnye, hogy kis helyen is elfér, bárhová magunkkal vihetjük és viszonylag rövid játékidővel bír.

Ezzel az Amigos által fejlesztett Világutazó Kártyajátékkal a gyerekek megismerkedhetnek  16 ország állataival.

A játékot kétféleképpen is lehet játszani memória játékként lehet játszani és a kedves, állatos minták megkönnyítik az ovisok számára a képek felismerését. 

Kacsa

Az építőkockákkal való játék nem csak azért olyan népszerű, mert csak fantázia szab határt annak, hogy milyen saját alkotás születik egy adott mennyiségű kockából, hanem azért is mert az alkotás öröme közben számos fejlesztő hatással is bír. 

Nagyobb gyerekek esetében a valóság leképezésére is szolgál. A vizuális fejlődés mellett a szociális és a társas érintkezés szabályai, normái is jól gyakoroltathatók ezekkel az eszközökkel. 

Kreatív füzet

Szerettünk volna egy olyan füzetet megalkotni, melyben lehetőség van saját rajzok készítésére, de további, finommotorikát fejlesztő feladatok is megjelenhetnek benne. Ezért készült el a kézműves munkafüzet, amiben pontösszekötős, színezős feladatokat, origami utasításokat találhatnak az óvodás gyerekek.

Küldetésfüzet

A mesékhez és a gyerekekhez sokféle út vezet. Az óvodás korosztálynak szánt Küldetésfüzetben mesékkel és a hozzájuk kapcsolódó feladatokkal igyekszünk komplex és örömteli időtöltést kínálni. A küldetésfüzetben a bátor és hősies kisegérrel ismerkedhetnek meg és együtt győzhetik le az elé járuló akadályokat!

A mese, a játék gyógyító ereje varázslatos! A gyógyulás útja nálunk mesével, kézműveskedéssel és persze a barátságunkkal van kikövezve.

Hallgasd meg a mesét a bátor kisegérről!

Varázs színes eszközök

A kreatív alkotóerő kiaknázásához szükség van eszközökre. Az óvodásoknak szánt dobozban COOL by Victoria színes ceruzák és zsírkréták segítik a minél kreatívabb alkotások megszületését és idén egy kisegeres vonalzó is elbújt a csomagban. Hisszük, hogy az alkotás öröme mindenkinek jár! 

Origami

A hajtogatás nemcsak a kézügyességet fejleszti, de egy nagyon jó kikapcsolódási forma is. Készítettünk egy videó összeállítást is, melyben olyan hajtogatós videók találhatók, amik állatokat és más izgalmas motaívumokat mutatnak be. 

A hajtogatáshoz nézd meg a videókat!

Origami

Kedves üzeneteket hagyhatunk velük, feljegyezhetjük gondolataink és még ragadnak is! A legújabb Amigos matricák a gyerekeket is arra invitálják, hogy személyre szabják a saját matricáik!

Relaxációs mesék

Meghallgatom a meséket!

​​A KalanDobozz egy különleges ajándék a kórházba kerülő kisgyerekeknek. Évről évre több beteg gyerekhez jutnak el az Amigók, de nem lehetünk ott mindenhol. Ugyanakkor szeretnénk minden gyerekosztályra eljuttatni a játékos foglalkozásainkat. Ezért megterveztünk egy igazi Amigos élménydobozt a kórházba kerülő gyerekeknek. Nagy örömünkre a LEGO Csoport úgy döntött, hogy támogatják és lehetővé teszik ennek megvalósulását.