Rólunk írták

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány a vidámságot hozta egy olyan szomorú környezetbe ahol a bizonytalan jövő teríti be a hétköznapjait kis betegeinknek és családjuknak. Soha nem látott módon a lényegi igényt pótolják az Amigosok. A vidámság, mosoly és olyan élethelyzetek térnek vissza a gyermekek életébe ami feledteti súlyos akár életveszélyes gondjaikat.Ez a családok lelki terhét is enyhíti, hiszen ha látja egy szülő hogy másnak is fontos a gyermeke, újra fel tud töltődni energiával derűvel, reménnyel, talán még saját magára is tud szánni időt, hogy újult erővel támogassa gyermeke gyógyulását.

10 év múlva mind a 46 magyar kórházban kell és lesz Amigos. Az egészségügy sehol a világon nem működik önkéntes segítők nélkül csak a ott, ahol a társadalom annyira fejleltlen, hogy az emberek csak saját túlélésükre tudnak energiát szánni, másokra már nem futja.

med. habil. Dr. Erőss Loránd PhD

Mindkét gyerekem nagy rajongója a foglalkozásoknak. Örülök, hogy ilyen lelkesek és segítőkészek az Amigos-os lányok és fiúk. A cél, a szándék, a segíteni akarás… Ez pozitív példaként van mindkét gyerekem előtt az Amigos által. Támogatni kell az ilyen kezdeményezéseket! Azt szeretném, hogy minél többen halljanak az Amigos-ról.

Anikó

Blanka és Vencel anyukája

Az Amigókkal együtt dolgoözni inspiráló, hatékony és tanulságos – még egy öregebb rókának is. 🙂

Az Amigos munkájának üzenete nagyon fontos és minta az egyetemistáknak egyrészt hogy egyetem mellett, értékalapon kapcsolódjanak valamihez, másrészt hogy egy fontos ügyet úgy visz és képvisel, hogy az akár hosszútávú, valós karrier alternatívaként jöhet számba. 

10 év múlva az Amigos az európai fő/nagyvárosokban biztosan ott lesz, de lehet, hogy már a kontinensen túl is. 🙂 Hiszen egy napon minden gyerek mellett lesz egy Amigo. 😉

Schranc Tünde

Ügyvezető, appycentrum

Az Amigókkal való közös munka az elmúlt években az innovációra és a bizalomra épült. Agilisan, profin működnek, az átláthatóság első számukra és kreativitásuknak köszönhetően mindig valami újdonsággal tudtak előállni. Egy ilyen profi szervezettel könnyű együttműködni. Több ezer gyerekhez jutattuk el együtt a játékon keresztüli tanulás élményét és remélem egy napon tényleg minden beteg gyerek mellett lesz egy Amigo! 

Bálint Mező

Manager, Local Community Engagement

pannonrtv: „Amigos – önkéntes egyetemisták a beteg gyermekekért”

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány már 8 éve tevékenykedik Magyarország több pontján, ez idő alatt nem csak a kórházakban, hanem az interneten is próbálnak segíteni a beteg gyerekeknek.

Stábunk ellátogatott hozzájuk, hogy megismerjük ezt a sokszínű és nagyszívű egyetemistákból álló csapatot.

Forbes: „A gyerekeket nem hagyhatjuk cserben, csak máshogy látogatjuk őket – az Amigos a gyerekekért is online működik tovább”

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány 170 önkéntese hatodik éve jár kórházakba olyan gyerekekhez, akik sok ideig nem mehetnek haza. A most kialakult helyzet miatt ők is átálltak az online kapcsolattartásra, de létrehoztak egy új kezdeményezést azoknak a végzős diákoknak is, akiknek segítségre van szükségük idegen nyelvből.

Így írok én: „Amigos a gyerekekért: Ahol a profitot mosolyban mérik”

Fábián Sárával akkor akartam először interjút készíteni, amikor az általa alapított civil szervezetet, az Amigos a gyerekekért Alapítványt Jószolgálat-díjra jelölték, de akkor végül nem jött össze a beszélgetés. Az évértékelő sorozatomban bekerült, de nem interjúként, hanem saját írásával, így most, a magyar civil szervezetekről szóló sorozatomba kérdeztem ki. Korábban is csodáltam kreativitásért és tudatosságért, de beszélgetésünk után még nagyon tisztelettel adózom munkájáért. Ha egyetemista lennék, biztosan én is Amigó lennék…