Ovis Box

Az ovis KalanDobozz összeállításánál a meséken és a játékon van a hangsúly! A termékfejlesztés során megkérdeztük a gyerekeket, Amigókat és a kórházi dolgozókat, orvosokat is, hogy mik azok az eszközök, melyek a legjobban tudják enyhíteni a feszültséget és segíteni a vidámabb hangulat megteremtését.
Nézd meg mi minden rejlik a KalanDobozzban!

TÁrsasjáték

A varázsbőrönd már önmagában is lehetőséget teremt a játékra! Elég csak megfordítani és máris egy klasszikus táblás, kockadobós társasjátékkal találkozhatunk, ami mindenki nagy kedvence.

A “Ki nevet a végén?” társasjátékot először Indiában játszották sok-sok ezer évvel ezelőtt. A játék neve egy szólásra utal: “Az nevet legjobban, aki utoljára nevet.”

A társasjáték egy olyan strukturált szociális tevékenység, melynek során a gyerekek egy sor, az életük során is fontos készségüket fejleszthetik. A játék során azt is gyakorolhatják, hogy hogyan kell osztozni, kivárni a sorukat, együttműködni, sportszerűnek lenni, tanulni a hibáikból, elfogadni a veszteséget. Segít gyakorolni a kommunikációt, a kritikus gondolkodást, az információk elemzését, a problémamegoldást, a szabályokhoz és szociális normákhoz való igazodást. A társasjáték páratlan lehetőség arra, hogy a gyerekek egy fantáziájukat megmozgató, izgalmas tevékenységbe belefeledkezve fejleszthessék mindezen fontos készségeiket. 

Ujjbábok

Az óvodai dobozok mindegyikébe két darab  állatos ujjbábot rejtettünk el. A bábozás nem csak szórakoztató, de rendkívül hasznos tevékenység is. Az ujjbáb a gyermek számára elsősorban játék, tehát felhőtlen örömet jelent. Játékos módon sajátít el ismereteket, teremt kapcsolatot a világgal, a közeli és a távoli környezettel, s élményeit, benyomásait játékosan dolgozza fel. Amellett, hogy önfeledten játszik, észrevétlenül rendezi a külvilágból szerzett ismeretanyagot. Fontos előnye ezeknek az ujjbáboknak, hogy az érzelmek kivetítését, lereagálását biztosítja, elfojtott vágyakat, indulatokat, érzelmeket lehet kiélni, félelmeket feloldani.

Világutazó Kártyajáték

Ki ne szeretne kártyázni? A kártyázás olyan társasjáték, amely izgalmas, szórakoztató és óriási előnye, hogy kis helyen is elfér, bárhová magunkkal vihetjük és viszonylag rövid játékidővel bír.

Ezzel az Amigos által fejlesztett Világutazó Kártyajátékkal a gyerekek megismerkedhetnek  16 ország zászlajával és az adott országra legjellemzőbb szimbólumokkal, nevezetességekkel

A játékot kétféleképpen is lehet játszani: klasszikus “Fekete Péter”-ként, de memória játékként is. 

A kártyázás a memórián, a logikán és a kudarctűrésen túl a színek, formák megismerését, illetve a számolás, matematikai készégeket is fejleszti. A játék örömén túl remek lehetőséget teremt új szavak tanulására, szókincs bővítésére is. Ez a játék elősegíti, hogy a gyerekek könnyedén, szórakozva tanuljanak új szavakat. 

Megmutatjuk neked, hogyan kell játszani a kártyákkal!

Kis elefánt

Az építőkockákkal való játék nem csak azért olyan népszerű, mert csak fantázia szab határt annak, hogy milyen saját alkotás születik egy adott mennyiségű kockából, hanem azért is mert az alkotás öröme közben számos fejlesztő hatással is bír. 

Nagyobb gyerekek esetében a valóság leképezésére is szolgál. A vizuális fejlődés mellett a szociális és a társas érintkezés szabályai, normái is jól gyakoroltathatók ezekkel az eszközökkel. 

Az óvodás gyerekek az elefánt összeépítés után egy történetet is meghallgathatnak egy igazán különleges, csökönyös kiselefántról.

Hallgasd meg a mesét a csökönyös elefántról!

Csodafüzet

A Kalandobozzban lévő játékokból a gyerekek rendkívül sok kreatív ötletet meríthetnek. Ez a füzet szolgálhat a gyermek saját alkotásainak, történeteinek és játékainak alapjául. Szeretnénk teret biztosítani a kreatív alkotó erőnek, ezért a gyerekek ebbe a füzetbe bátran rajzolhatnak.

Küldetésfüzet

A mesékhez és a gyerekekhez sokféle út vezet. Az óvodás korosztálynak szánt Küldetésfüzetben mesékkel és a hozzájuk kapcsolódó feladatokkal igyekszünk komplex és örömteli időtöltést kínálni. A küldetésfüzetben a bátor és hősies kisegérrel ismerkedhetnek meg és együtt győzhetik le az elé járuló akadályokat!

A mese, a játék gyógyító ereje varázslatos! A gyógyulás útja nálunk mesével, kézműveskedéssel és persze a barátságunkkal van kikövezve.

Hallgasd meg a mesét a bátor kisegérről!

Varázs színes eszközök

A kreatív alkotóerő kiaknázásához szükség van eszközökre. Az óvodásoknak szánt dobozban COOL by Victoria színes ceruzák és zsírkréták segítik a minél kreatívabb alkotások megszületését. Hisszük, hogy az alkotás öröme mindenkinek jár! 

​​A KalanDobozz egy különleges ajándék a kórházba kerülő kisgyerekeknek. Évről évre több beteg gyerekhez jutnak el az Amigók, de nem lehetünk ott mindenhol. Ugyanakkor szeretnénk minden gyerekosztályra eljuttatni a játékos foglalkozásainkat. Ezért megterveztünk egy igazi Amigos élménydobozt a kórházba kerülő gyerekeknek. Nagy örömünkre a LEGO Csoport úgy döntött, hogy támogatják és lehetővé teszik ennek megvalósulását.