Online programjaink

Amigos a COVID-19 idején

A 2020 márciusában felálló rendkívüli helyzet a mi működésünkre is alapjában véve hatással volt, hiszen bezártak a járványhelyzet miatt bezártak a kórházak. A csapatunk hatalmasi emberi és szakmai összefogással azonnal új megoldásokat keresett és struktúrálta át ideiglenesen a működésünket és így születtek meg online programjaink.  Az főtevékenységünk átalakulása mellett szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló programokat is indítottunk. Így indult el az Amigos Extra, Amigos Mini, Amigos Online illetve a Tanultablet Mentorprogram. Majd 2021 tavaszán álmodtunk egy nagyot és megalkottunk egy 10 hetes onlin nyelvi kurzus általános iskolásoknak, az Amigos Kalandort. 

Amigos Mini

Online készségfejlesztő foglalkozásaink során 1-6. osztályos beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekekkel indult el 2-2 Amigo egy mesebeli utazásra, például a világűrbe vagy a vadnyugatra. Az izgalmas történetek során különböző feladatokat és rejtvényeket oldottak meg közösen, váltak szuperhőssé és tanultak olyan fontos dolgokról, mint a barátság vagy a megbocsátás. 

Minden résztvevő egy meglepetés csomagot kapott regisztráció után, melybe LEGO kockákat rejtettünk.

 

Amigos Kalandor

Második nyelvválasztás előtt álló 5-7. osztályos általános iskolásoknak indítottuk el ezt az online programot. Egy 10 hetes nyelvi kurzus során 5 ország (Anglia, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország) kultúrájával, gasztronómiájával, szokásaival és természetesen nyelvével ismerkedhettek meg az utazók. 

Az Amigos Kalandor programunk jelenleg inaktív. 

 

Amigos Online

A kórházban lévő vagy már otthon gyógyuló gyerekek számára indítottuk el a programot, hogy tovább folytassuk főtevékenységünket a játékos tanulást velük az online térben. Személyre szabott tananyagokkal és kreatívabbnál kreatívabb megoldásokkal készültek az Amigók és a hosszútávú személyes kapcsolatnak köszönhetően igazi barátságok szövődtek. A nyelvek mellett többek között kémiából, biológiából, matematikából is segítettünk gyerekeknek. 

Az Amigos Online programunk jelenleg inaktív. 

 

Amigos Extra

Online mentorálással támogattunk olyan középsikolásokat, akiknek nehézséget okozott a járványhelyzet miatt a szóbeli érettségire való felkészülés. Elsősorban idegen nyelvekből, angolul, németül segítettük a diákokat, de később más tantárgyak felkészítésében is kirpóbáltuk magunkat. Az Amigos Extra programunk jelenleg inaktív. 

 

Tanultablet Mentorprogram

A mentorprogram során 1-1 tabletet, illetve mentori segítséget adtunk gyerekeknek ahhoz, hogy valamilyen céljukat megvalósítsák, egy területen fejlődni tudjanak. Volt aki retorikában, más a főzésben valaki pedig idegen nyelvekben akart fejlődni. A személyes közös munka során Amigók és gyerekek mély barátságokat alakítottak ki és együtt fejlődtek és tanultak más-más terüelteken.