Szombathely

Szombathelyen én személy szerint felemelő érzésnek érzem az Amigóságot. A közösség kicsit, így mindenki ismer mindenkit, szoros barátságok könnyen alakulnak. Probléma esetén mindig van kihez fordulni, mindig van segítség. Habár néha noszogatni kell néhány társunkat, az információ is viszonylag könnyen áramlik, mert „Slack-lustaság” esetén is egyszerű informálni ezt a kis létszámú csoportot.

A szombathelyi csapat a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat látogatja jelenleg heti két alkalommal.
A kórházba járás mindig zökkenőmentes. Felmegyünk lifttel a negyedikre, a kötelező fertőtlenítés után elkérjük a nővérektől a kulcsot, lepakolunk és felvesszük a dobozunkat, majd visszatérünk a nővérekhez, akik mindig készségesen és kedvesen segítenek minket és tájékoztatást nyújtanak, hogy melyik szobában milyen korú gyermek tartózkodik. A kórházi bevetés leggyakrabban a közös térben történik, hogy minél több gyermek tudjon részt venni.

Különleges dolog Szombathely életében az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Kh. Alapítvánnyal zajló néhány éves együttműködésünk, fontos esemény pedig a Csodaszarvas Tábor, amiben az Alpokalja Alapítvánnyal közösen egy hétig nyaranta súlyosan beteg gyermekeket, gyógyult gyermekeket, testvéreiket és családjukat szórakoztatjuk, segítjük és együtt töltünk egy önfeledt, változatos programokkal tarkított hetet.

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház

2019 áprilisa óta járunk Szombathelyre, itt leginkább játékkal és kreatív programokkal töltjük az időt. Általában akikkel találkozunk, mindig megtanulják a Dixit szabályait, vagy alkotnak valami apróságot. Nagyon jó a kapcsolat a nővérekkel is, akik nem csak a zöld pulcsi vagy a névtábla miatt ismerik meg az Amigókat, hanem arcról is.

Szombathelyi Amigók

Horváth Mirtill - Szombathely

Horváth Mirtill vagyok, szombathelyi Amigo. 2019 tavaszán, a szombathelyi induláskor csatlakoztam a csapathoz és azóta is töretlen lelkesedéssel látogatom a gyerkőcöket. Földrajz-történelem szakos hallgató vagyok az ELTE szombathelyi campusán, tanár néninek készülök. Amiért szeretek Amigo lenni az egy mondatban nem foglalható össze. Nagyon szeretek kórházba járni és a gyermekekkel önfeledten játszani, kacagni, tanulni és kézműveskedni. Az igazi öröm az, mikor a látogatottak szeme ragyog és a mosoly az arcukon sugárzik. A másik dolog, amit nagyon szeretek, az a közösség. Mindig jó érzéssel tölt el, hogy tudom, tartozom valahova, ahol együtt a gyermekekért és egymásért mindig tehetünk valamit.

Xeravits Villő Sára - Szombathely

Sári vagyok és azért lettem Amigo, mert nagyon jó dolognak tartom az önkénteskedést. Embertársaink számára is szuper és saját magunk számára is pozitív cselekedet, hiszen rengeteget tud fejlődni az ember önkénteskedés közben. Az Amigos által sok új szituációval találkozhatunk, amikben helyt kell állnunk és ha ez valamikor nem is megy olyan könnyen, akkor is kapunk segítséget amigo társainktól. Habár szombathelyi amigo vagyok, így is megtapasztalhattam már egy kicsit ennek a közösségnek az összetartó erejét.

Sághegyi Erik - Szombathely

Erik vagyok, angol-történelem szakos hallgató Szombathelyről, e sorok írásakor éppen 1 éve Amigo.
Amigónak lenni nem csak azért jó, mert jobbá teheted egy olyan gyerek napját, akinek erre tényleg szüksége van, hanem azért is, mert ettől te is csodásan érzed magad. Talán nem létezik 100%-os önzetlenség a világban. Mégis, azt hiszem, emiatt nem kell rosszul éreznünk magunkat. Ez ugyanis a csoda másik fele: olykor az Amigo legalább akkora vigyorral a maszk alatt hagyja el a kórházat, mint a gyerek, akinek a napján vidámabbá tette.
Az Amigos részének lenni nem csupán nagy felelősség, de kivételes lehetőség is. Kivételes a csapat is, na meg kivételes a nyár, amikor olyan emberekkel találkozhatsz az egész országból, akikkel legalább egy nagy közös pont van az életetekben, és abban, ahogyan a titeket körülvevő világot szemlélitek és formáljátok.