Debrecen

Amigonak lenni a cívis városban
Ahogy nő a Debrecenben töltött “évgyűrűim” száma, egyre jobban világos számomra, hogy mi az ami legjobban városhoz köt és meghatározza a mindennapjaimat, érzéseimet. Erre egyértelmű választ találtam. A barátaim teszik felejthetetlenné az itt töltött éveimet, akik közül jelentős számban az Amigos berkein belül ismerkedtem meg. Az Amigoshoz való csatlakozásom óta az az érzésem, hogy rokon lelkekre találtam, ők azok akik a “zöld színt” nyújtják a szürke hétköznapjaim kiszínezésére. A városi rendezvények (pl:Amigo est) hihetetlenül jó hangulatban szoktak lezajlani, az önfeledt jókedv és minőségi időtöltés a rendezvények kulcsszavai. Vannak kisebb csoportos foglalkozások is ( Kórház találkozó), ami közelebb visz egymás megismeréséhez és a másik gondolatainak megértéséhez. Egy szó, mint száz, ezek a fórumok, ahol találkozunk egymással, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is, felejthetetlen élmények, amiket szerencsére együtt élünk meg….Kívánom mindenkinek, hogy ilyen mélységben és ilyen minőségben lehessen tagja egy közösségnek!
⁃ Laci Amigo

A debreceni Gyermekklinika osztályait látogatjuk két kórházi csapatot formálva. Az onkós csapat felelős a hematológiai-onkológiai osztály kis betegeinek boldogságáért. Itt van lehetőségünk akár heteken-hónapokon keresztül foglalkozni a gyerkőcökkel, sokszor családias hangulatban eltöltve a közös délutánokat. A gyermekklinikás csapat látogatásai ezzel szemben váratlan fordulatokat tartogathatnak és sosem tudhatjuk, hogy hány gyerekkel fogunk aznap játszani. Ennek oka, hogy számos osztályon megfordul ez a csapat, van amikor egész kórteremnyi gyerkőc gyűlik össze és ilyenkor gyakran a játékos doboz összes játéka kipróbálásra kerül.
⁃ Panni Amigo

Ha a debreceni csapatnak is feltennénk a majdnem minden Amigos Mini foglalkozáson
elhangzó kérdést: “Mi a szuperképessége annak amit építettetek?” Nos valami olyasmi
válaszokat kapnánk, mint a teljesen légből kapott programötletek, a véletlen találkozások, a nevetőgörcsbe fulladt évnyitók, a pocsolyákban úszógumival chillezgetés, belsős poénokkal bingózás és hasonló furcsa dolgok. Remélem hamarosan a nemrégiben megszervezett miniAmigoesból egy több napos esemény is megvalósulhat majd amikor a többi város Amigói is megismerhetik a a debreceni csapat mindennapjait és a csodálatos újgenerációs tagjainkat.:)
⁃ Dorka Amigo

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézet

Elsősorban a gyermekonkológiára járunk, de ott vagyunk a belgyógyászati, pulmonológiai, sebészeti és intenzív osztályokon is. A sok-sok kézműveskedés mellett, a társasjáték a másik nagy kedvenc. A gyerekek életkorától függően a nyelvtanulás is sokszor fókuszba kerül. Főleg angolt és németet tanulunk, de előkerül a román, orosz, spanyol, francia és a jelnyelv is.

Debreceni Amigók

Kurtán Kitti - Debrecen

Kurtán Kitti vagyok, harmadéves orvostanhallgató és több, mint egy éve lelkes debreceni Amigo. Amikor először gimnazistaként hallottam az Amigosról, már akkor nagyon megtetszett ez a szervezet, de egyetemre kerülve megijedtem, hogy ez mégis hogy férne bele az időmbe. Amikor már többedszer jött velem szembe az Amigóság gondolata, akkor tudtam, hogy itt a helyem, Amigo szeretnék lenni. És milyen jól tettem! Sejtettem, hogy jó érzés lesz önkéntesnek lenni és gyerekekkel foglalkozni, de a megannyi boldog gyermekmosolyon és hálás szülői tekinteten túl egy fantasztikus csapat részese is lettem, és olyan élményekkel gazdagodtam, amit sose fogok elfelejteni.

Tóth Áron - Debrecen

Debrecenben tanulok orvosin, és még gimis voltam mikor már tudtam, hogy amigo akarok lenni. Egyszerűen nincs ahhoz fogható mint mikor sikerül megnevettetned egy gyereket és látni az őszinte mosolyát.