Amigos Budapest

Legnagyobb Amigo bázisunk Budapesten található. Jelenleg 95 lelkes egyetemista járja hétköznaponként kórházakat a zöldpulcsijukban. Egyre több kórházi egységben lehetünk már jelen: a hasonló élmények összetartják ezt a nagy közösséget, azonban a kisebb csoportokban lehetőségünk van közelebbi barátságok kialakítására.

Az Amigóknak egy-egy kórházi bevetés a napjuk fénypontját jelentheti. Gábor Amigo szerint a budapesti közösségét a nyitott szó írja le a legjobban. Virág Amigo úgy gondolja, hogy a sok színes egyéniségnek és a befogadó légkörnek köszönhető, hogy itt mindenki könnyen megtalálja a helyét és kialakíthat életre szóló barátságokat.

I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika

A klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályán a bent fekvők általában bulimiás vagy anorexiás állapotuk miatt maradnak ki az iskolából. Náluk teljes mértékben a tanuláson van a hangsúly. Főleg angolt és németet tanulunk velük, nyelvvizsgára, érettségire készülünk és figyelünk, hogy ne maradjanak le a tananyaggal. Néha pedig orosz, francia és spanyol szavakkal is bővíthetjük a tudásukat.

Szent László Kórház

A Szent László Kórház picit eltér az általunk látogatott kórházak sorától. Hogy miért is? Az odajáró Amigók gyakran tetőtől-talpig steril ruhába öltözve látogatnak. Szerencsére az osztály rendkívül készséges és segítőkész az Amigókat illetően. Rendkívül nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy látogathatunk, és ahol tudják, segítik az önkéntes munkánkat. Ebbe a kórházi csapatba már legalább egy fél éve önkénteskedő Amigo kerülhet be, mivel az itt tartózkodó gyerkőcök rendkívül szigorú steril körülmények között élnek az osztályon a kezeléseik során, és látogatóikra is ezek a szabályok érvényesek. Külön „kisokost” hoztunk létre a Szent Lacis Amigóknak, hogy mindig tudjuk pontosan, mikor mi a teendő. Itt, az Őssejt-transzplantációs Osztályon még inkább érezzük azt, hogy egy pár négyzetméteres steril boxban üldögélő gyerkőc, aki akár 100 napon keresztül is ott van, mennyire értékeli azt, ha meglátogatják a barátai, az Amigók.

Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikára kezdtünk el legelőször járni. Immár ötödik éve látogatjuk a gyerekeket, jelenleg két osztályon: az onkológián és a hematológián. Ezeken a részlegeken a gyerekek általában hosszabb időt töltenek bent, így nagy hangsúlyt fektetünk a tanulásra is, de persze emellett a közös játék nem maradhat el sohasem. A foglalkozásokat óriási szeretettel és izgalommal várják a gyerekek, akik minden alkalommal egyre közvetlenebbek, így mikor belépünk az osztályokra mosolygós szempárok fogadnak minket és néhány perc múlva már harsog a folyosó a nevetéstől. Azokért a pillanatokért fantasztikus Amigónak lenni, amikor a gyerekekkel csak egy kicsit is sikerül elfeledtetni, hogy kórházban vannak, és őszintén tudnak örülni a játéknak vagy akár a tanulásnak, és a Tűzoltó utcai Klinikán ezekből a pillanatokból sosincs hiány.

Bethesda Gyermekkórház – Bethesda utca

A „Nagy Bethesdában” -ahogy mi hívjuk- három osztályra járunk: a sebészetre, az égési osztályra és a belgyógyászatra. Ebben a kórházban csak pár napot töltenek általában a gyerekek. Talán a legnehezebb az égési osztály számunkra, mivel ott gyakran találkozunk olyan gyerekekkel, akiknek komoly fájdalmaik vannak. Mi azért vagyunk, hogy tudják, hogy csak azért, mert egy baleset miatt ők kicsit máshogy néznek ki, nem jelenti azt, hogy mások is lennének, mint a többi gyerek. Ugyanolyanok, hisz ugyanazt szeretik csinálni, ugyanannyira ügyesek, okosak és kedvesek, mint a többiek.

Bethesda Gyermekkórház – Ilka utca

A Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcában található Lórántffy-részlegére 2017-ben kezdtünk el járni a pszichoszomatikus és rehabilitációs osztályokra. A kórház jellegzetessége a gyerekbarát környezet, óvoda hangulatú játszóterem, a színes mintás falak, ahol a gyerekek a lehető legkomfortosabban érzik magukat és könnyebben barátkoznak az Amigókkal.

Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet- OMIII

Az OMIII-ba először a pandémia alatt, oltási önkéntesként segítették az Amigók a kórházi dolgozókat. 2021 júniusától már a gyermekidegsebészeti osztályt is látogathatják Amigók. Az osztályra egyszerre maximum két Amigo tud bemenni, de a preferált az egy fő, épp ezért csak tapasztalt Amigók látogathatják az OMIII gyermek osztályát, gyakran tetőtől-talpig steril ruhába öltözve. A sok-sok játék, beszélgetés mellett, a tanulás és kézműveskedés is elő szokott kerülni a bent fekvő gyerekekkel.

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja az Amigos legújabb kórházi egysége, 2022 márciusában kezdődhettek el a bevetések. A gyermekkardiológiai és szívsebészeti osztályon az Amigók az egészen pici gyerekektől kezdve a kamaszokig igény szerint foglalkoznak a bent lévőkkel, legyen szó gyurmázásról, kézműveskedésről vagy tanulásról.

Ortopéd Klinika

A klinikán 2019 óta látogatjuk a gyerekeket, akik általában rövidebb időre, műtétekre tartózkodnak bent a kórházban. A legkisebbektől egészen a legnagyobbakig találkozunk velük és kézműveskedéssel, nyelvtanulással és persze játékkal töltjük együtt az időt. 

Budapesti Amigók

Bálits Panna - Budapest

Bálits Panna vagyok, az ELTE joghallgatója és 2019 óta Amigo. Az Amigos a gyerekekért játékkal és tanulással segít ott, ahol csak tud: a COVID idején, a menekült gyerekeknek és elsősorban a beteg, kórházban fekvő beteg gyerekeknek. Azért szeretek Amigo lenni, mert a kórházi bevetések után azt érzem, hogy sikerült egy-két gyerkőc napját szebbé tenni a játékkal, a baráti beszélgetéssel vagy akár egy kis közös tanulással, és ez az érzés jobban feltölt, mint bármi más.

Cserháti Kata - Budapest

Cserháti Kata vagyok, gyógypedagógus hallgató az ELTE-n. Van egy személyes jelmondatom: “Segítséget adni, szeretetet kapni.” Ezt később a végzettségem kapcsán is szeretném valóra váltani, viszont már egyetemistaként fantasztikus lehetőséget biztosít erre az Amigos. Itt a játékos foglalkozások során boldogságot tudunk csempészni a kórházban gyógyuló gyerekek mindennapjaiba, az ő boldogsággal teli mosolyuk pedig minket is szeretettel töltenek el. Ennek köszönhetően még lelkesebben és önfeledtebben tudjuk legközelebb is meglátogatni a gyerkőcöket. Ez egy őszinte, igazi boldogsággal teli körforgás. 😊

Somogyi Kata Sára (Picúr) - Budapest

Fogorvostanhallgató vagyok itt Budapesten, 2019 ősze óta vagyok Amigo és nagyon szeretem, mert egyrészt része vagyok egy szuper, kreatív és nagggggyon kedves csapatnak, másrészt mindamellett, hogy segítek a gyerkőcöknek a tanulásban, játékban, én is rengeteget kapok tőlük: mosolyt, vidámságot a nap végén, apró sikerélményeket és annyi fantasztikus gondolatot, amik néha nagyon betalálnak.

Lévai Csenge - Budapest

Csenge vagyok, fogorvostan-hallgató, 3 éve önkéntes. Tanulmányaimat Szegeden kezdtem, már akkor csatlakoztam az Alapítványhoz, és sosem bántam meg, mert mindig egy lelkes, maximálisan őszinte, nyitott és bárki számára barátságos közösség biztonságát nyújtotta nekem. Megérzéseim nem csaltak, mikor magánéleti indokkal egyetemet váltottam, nem is volt kérdés, hogy az Amigos az életem része maradjon-e, hiszen ez az állandóság biztosította az akkor szükséges stabilitást, amiért örökre hálás leszek minden Amigo barátomnak 💚

Geiling Bori - Budapest

Geiling Bori vagyok, pszichológia mester szakos hallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen - és nem mellesleg már egy éve Amigo. Az alapítvány sok mindenben megerősített, többek között abban a hitben, hogy a jövőben, hivatásomban is gyerekekkel szeretnék foglalkozni. A "Miért jó Amigonak lenni?" kérdésre rengeteg válasz jut eszembe: a gyerkőcök őszinte mosolyáért, a hálás szülőkért és ápolókért, a kórházban töltött megannyi vidám és kihívásokkal teli pillanatért, az egymást segítő közösségért. Azért a különleges érzésért, ami minden alkalommal elkap, mikor belépek a kórház ajtaján, hiszen tudom, hogy itt ma izgalmas dolgok fognak történni. Csupán másfél óra játék egy átlagos hétköznapon: hiszem, hogy már ennyitől is jobb hellyé válhat a világ. 💚

Lábszky Gergely - Budapest

Sziasztok, Gé Amigo vagyok! Gazdálkodás és menedzsmentet tanulok a Corvinuson. A neten szörfözve találtam rá az Amigosra. 2 hónapja csatlakoztam a csapathoz, de már több tucat kalandban volt részem! Minden Amigora jellemző a nyitottság és a közvetlenség, így könnyedén be tudtam illeszkedni. Rengeteg új ismerettel és élménnyel gazdagodtam a kórházi és közösségi események során. Az önkénteskedés mindig feltölt energiával, apró örömként gyűjtögetek minden pillanatot, amikor mosolyt csalhatok egy gyermek arcára. Biztos vagyok benne, hogy életem legjobb döntése volt belépni a szervezetbe!

Körmöczi Kitti - Budapest

Már egy éve vagyok lelkes Amigo, és soha nem gondoltam volna, hogy valami ennyire hiányzott eddig az életemből. A gyerkőcök játékossága és kreativitása nagyon motiváló, minden bevetés az újdonság erejével hat. Hálás vagyok a mosolyokért, a nevetésért, a figyelemért, amik mindig feltöltenek. Az Amigók közössége pedig szinte sugárzik és sziporkázik, annyira nyitott és elfogadó mindenki. Büszkén fogok majd visszanézni ezekre az éveimre.☀️

Svastits Judit - Budapest

Csuti vagyok, pszichológia szakos hallgató. A gyerekek mindig is nagyon közel álltak a szívemhez, ezért amikor először hallottam az Amigosról, már tudtam, hogy szeretnék közéjük tartozni. Amigoként nemcsak másoknak segíthetek, hanem én magam is csodálatos élményeket szerezhetek a gyerekek és a közösség által. A bevetések után feltöltődve, boldogan és büszkén jövök ki a kórház kapuján, mert úgy érezhetem, hogy sikerült feldobnom akár csak egy kisgyerek napját.

Hulka Laci - Budapest

Gépészmérnök hallgató vagyok és 2,5 éve láttam meg Magyarósi Csaba YouTube videóját amikor eldöntöttem, hogy szeretnék csatlakozni az Amigoshoz (na jó előtte a nyarat egy gyermektáborban töltöttem, igazság szerint az is nyomott a latba).
A személyes bevetések varázsát semmi sem tudja helyettesíteni, én személy szerint azokat szeretem a legjobban (matek házi megoldása... rosszul, Dobble világversenyek, Panic lab stb. De a legjobb a hosszas dumazások és nevetések a gyerkőcökkel, elképesztő mennyire máshogy látják a világot!)
Az Amigost imádom a közösség miatt, rengeteg jó emberrel találkozom itt, akiknek hála én is jobb emberré válhatok (meg persze rengeteg barátra is és felejthetetlen élményekre: kenu tábor, paintball, Efott😂, nyaralás).

Rozmanicz Lisa - Budapest

,,Akkor mi most tényleg barátok vagyunk?” vannak meghatározó mondatok az életemben, nem kevés a 2019 óta tartó Amigóságomból. Ilka utcában válhattam a gyerekek törzstagjává. Egyszer csak elfelejtettem magyarul és mussszzzáájjj volt németül társasoznunk. Ha pedig nem nyelvet tanultunk, akkor érthetetlen szavakkal kántáltuk a slágereket, óriási táncpárbajt rendezve, vagy olyan menők voltak az ápolók, hogy röpizhettünk az udvaron. Aztán megint egyszer csak átalakult a táncparkett, nem porzott az udvar, online tudtunk csak biztonságosan a gyerekek mellett maradni, így megalkottuk az Amigos Mini játékosan készségfejlesztő programunk, a Tanultabletes és Online Otthonos mentorálásunk. Ha az ajtón nem, akkor a képernyő ablakán, ahogy az emlékezetes mondatok is hangzanak: ,,a barátság csodákra képes” és a ,,legnagyobb csoda a világon a békkkkönöss csipszzz”. Vajon melyiket mondta a 8 éves Minis Kalandorunk? 🙂 🙂

Agócs Julianna - Budapest

Julcsi vagyok, biológushallgató, 5 éve Amigo. Leginkább azért szeretek Amigo lenni, mert bár "tanárként" megyek be a gyerekekhez, mégis minden egyes alkalommal én tanulok sokkal többet bátorságról, szeretetről, kitartásról és önzetlenségről. A végén sokkal inkább érzem magam jóbarátnak/nagytesónak, mint tanárnak. Ráadásul mindeközben a világ legjobbfej embereivel önkénteskedhetek együtt.

Sevcov Alexandra - Budapest

Szandi vagyok, Amigo, de mellette még megannyi más is.
Az egyetemista éveim elején találtam az Amigosra, és kezdtem el önkénteskedni. Akkor is Amigo voltam mikor egy új egyetemet és szakmát kezdtem, Amigo voltam a pandémia alatt, Amigo voltam, mikor új városokban indultunk el és Amigo voltam akkor is, mikor elindítottuk az első online programjainkat. Önkéntesnek és leginkább Amigonak lenni egy olyan dolog, ami boldogsággal és büszkeséggel tölt el. Szerencsések vagyunk, hogy ennyi gyerkőc életének és történetének lehetünk részesei, még ha csak pillanatokra is. A legfontosabb dolog, amit az elmúlt években tanultam a gyerekektől, hogy ők még akkor is segítenek, szeretnek és adnak másoknak, mikor ők maguk is segítségre szorulnak. Így ha megtehetjük, segítsünk mi is másoknak! 🙂

Kiss Boglárka - Budapest

Sziasztok!
Kiss Bogi vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója.
Hálás vagyok, amiért Amigo lehetek, hiszen ezáltal megadatik az a lehetőség, hogy egy lelkes, befogadó, mindenre elszánt csapat tagjaként segíthessek másoknak, mosolyt varázsolhassak a kórházban töltött délutánok során a gyermekek arcára és mindazt a szeretetet, törődést és tudást, ami bennem van átadhassam azoknak, akiknek abban a pillanatban igazán szükségük van rá.
Mindenképpen úgy gondolom, hogy a legjobb döntéseim közé tartozik az, hogy Amigoshoz jelentkeztem, hiszen a csapaton belül rengeteg csodálatos személyiségű embert ismerhettem meg.
Illetve a látogatások során mindig rá kell jönnöm, mennyi mindent tanulhatok én magam is a gyerekektől, hiszen akár egy-egy UNO party során megláthatom többek között azt is, hogy mennyi bátorság, tudás, kitartás és önzetlenség rejlik a gyerekekben valamint azt, hogy milyen érett gondolkodásmóddal is rendelkeznek.
Éppen ezért ezek a találkozások mindig hihetetlenül fel tudnak tölteni és motivációt adnak a hét további napjaihoz.

Somogyi Brigi (Bridzs) - Budapest

Bridzs vagyok, elsőéves holland mesterszakon az ELTE-n. Mindig is imádtam a nyelveket és a gyerekeket is, ami egy tökéletes kombinációvá egyesül az Amigosban. Elsősorban azért csatlakoztam a szervezethez, mert mindig is szerettem volna önkénteskedni, segíteni másoknak. Azonban az Amigosnál ennél sokkal többet kaptam. Lehetőséget, hogy ne csak én taníthassak a gyerekeknek új dolgokat, hanem ők is nekem, hogy új színben láthassam a világot. Egy csodálatos közösséget, ahol ténylegesen "otthon" érezhetem magam. Bevetéseket, amik bármilyen nehéz nap után feltöltenek energiával. Hálás gyermekszemeket, gondtalan, őszinte kacagásokat, mély és tanulságos beszélgetéseket. A háttércsapatoknak köszönhetően rengeteg fejlődési lehetőséget. Nem utolsó sorban pedig igaz barátokat, akikre tudom, hogy bármikor számíthatok. Kevés olyan dolog van, ami akkora büszkeséggel tölt el, mint a bizonyos zöld pulcsi viselése. 🙂

Raposa Reni - Budapest

Holaaa!
Reni vagyok és 2019 februárjától kettős ügynök: délelőttönként egyetemista, délután Amigo. Magyar szakot végeztem, most pedig design- és művészetmenedzsmentet tanulok, és ugyan sosem szerettem volna tanárnéni lenni, a gyerekek és a tanítás azóta az életemben van, hogy az öcsémnek és a plüssmacijaimnak tartottam órákat.
Az Amigos fejlődését már a kezdetektől figyeltem és egyből tudtam, hogy egyszer én is szeretnék csatlakozni ehhez a szuper kezdeményezéshez. Ahogy belerázódtam a budapesti egyetemisták életébe, alig vártam, hogy végre én is zöld pulcsiban, angol-és spanyoltanulás mellett segítsem a gyerekek mindennapjait és gyógyulását.
Azóta többet kaptam, mint amire valaha számítottam volna és biztos vagyok benne, hogy ez az időszak meghatározza majd az életem.

Takács Nóri - Budapest

Takács Nóri vagyok, pszichológushallgató az ELTE-n. Az önkéntesség gondolata mindig is nagyon közel állt hozzám, így már gimnazista koromban többféle önkéntes program részese voltam. Az Amigos azonban ennél sokkal-sokkal több. Amellett, hogy próbálunk örömet, nyelvtanulást és sok-sok játékot csempészni a kórházban lévő gyerekek mindennapjaiba, mi is rengeteget tanulunk tőlük Körvonalazás és társasozás közben. A másik dolog, ami az Amigost ennyire különlegessé teszi, az a közösség. Nagyon örülök, hogy olyan lelkes egyetemistákkal ismerkedhetek meg, akikkel közös céljaink, értékeink vannak. Hálás vagyok az Amigosnak!💚

Ribánszki Ágnes - Budapest

Hihetetlenül jó érzéssel és szeretettel töltött el a legutóbbi bevetésem. Egy 8 éves kisfiú fáradt szemei egyre vidámabbá és csillogóbbá váltak a játékok során. A fáradtságot legyűrve, a játék okozta izgalom vette át a terepet. A találkozás végére nevetés töltötte be a szobát. Úgy érzem ez az, amiért megéri mindez! Egy mosolyért, vidám percért, hogy tényleg örömet tudtunk szerezni számára. Szeretettel feltöltve léptem ki a kórházból és az a csillogó kék kis szempár kísért haza az úton.

Osztényi Dóri - Budapest

Sziasztok! Osztényi Dóri vagyok, pszichológushallgató és büszke Amigo már több, mint 2 éve. Amigóságomhoz bevetésről bevetésre egyre több kedves élmény kapcsolható.
Akkor lettem Amigo, mikor beütött a COVID első hulláma. Kicsit elveszett voltam én is, csakúgy, mint az Amigos a kórházlátogatási tilalmak mellett az online térben. Szépen, idővel, ahogy indultak az online programok, megtaláltam azt az elfoglaltságot, ahogy számomra a legkedvesebben segíthetek: mentor lettem az Amigos Online Otthonban! Több, mint 1 éve tanulok egy kisfiúval, aki mostanra már inkább nagyfiú lett. 😀 Fantasztikus érzés, ahogy az idő során barátság alakult ki és ahogy láthatom, hogy ha egy kicsit is, de megkönnyítem a tanulnivalóinak a megértését.

Ramács Gábor - Budapest

Ramács Gábor vagyok, Tiszaújvárosból származom, de az egyetem kezdete óta már Budapesten élek. A BME-n tanulok mérnökinformatikus szakon.
Szabaidőmben gyakran társasjátékozok, squash-olok vagy túrázok. Főzni egyáltalán nem tudok, de takarítani szeretek, közben mindig valami podcast szól a fülemben.
Amigo létem elején csak az online programokban volt lehetőségem részt venni, az Amigos Mini nagyon sokszor segített túllendülnöm az otthonléten. Azóta már kórházban is volt szerencsém bevetésen részt venni (nem is egyszer!), ami pedig a világ egyik legkirályabb dolga, élményt nyújtani a gyerkőcöknek egy elég felemelő érzés.

Pálfi Panna Zsófia - Budapest

Az ELTE-n vagyok, másodéves és bár még újgenerációsként nincs nagyon sok tapasztalatom, de már így az elején belecsöppenve elmondhatom, Amigóvá válás volt életem egyik legjobb döntése és pillanata. A bevetések hihetetlen nagy erőt adnak, feltöltenek egy hosszú sulis nap után, maga a közösség meg tényleg olyan elképesztő, amilyennek mondják, ez pedig csak mégjobban ráerősített arra, hogy jó döntés volt jelentkezni! Szóval bárki akinek csak megfordul a fejében a jelentkezés: DO IIIIIIT! 💚💚💚💚

Le Hoang Van (Vani) - Budapest

Másodéves programtervező informatikus hallgató vagyok. 2021 őszén csatlakoztam az Amigoshoz, amikor végre elég bátorságot gyűjtöttem a felvihez. Hamar rájöttem, hogy ez volt életem legjobb döntése (a legrosszabb pedig, hogy nem előbb jelentkeztem). Már a 0. perctől úgy éreztem, itt a helyem, annyira befogadó a közösség.
Szeretem, hogy rengeteg lehetőség adódik kipróbálni magunkat, közösen ötletelni, tanulni. Megtanulni jól segíteni.
A gyerekekkel pedig egymás kedvét feldobva, a bevetésekről úgy jövök el, hogy még a szívem is mosolyog.

Varga Virág - Budapest

Varga Virágnak hívnak és negyedéves joghallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Szeretek új dolgokat kipróbálni, új embereket megismerni, meghallgatni a különböző történeteiket, felfedezni a világot, így a jog mellett idegenvezetőnek is tanulok.
És mit is csinálok még? Amigo vagyok. Leírva csak egy szó, de annyi csodás emlék jut eszembe, mikor büszkén felelem azt, hogy Amigo vagyok! Mindig is kerestem a lehetőséget hol is tudnék igazán segíteni, hasznos lenni és örömet okozni. Úgy gondolom, hogy itt igazán megtaláltam a helyem. Boldogsággal tölt el mindig, hogy egy kis örömet tudok csempészni a kórház falai közé átsegítve a gyerekeket nehezebb napjaikon. Rengeteg élménnyel, gyermekmosollyal gazdagodtam mióta része vagyok az Amigosnak és persze tudással, hiszen nem csak mi tanítjuk a gyerekeket, hanem ők is tanítanak minket, például arra, mi is az, ami igazán fontos az életben.
És persze nem utolsó sorban sok-sok új barátot is szereztem , akikért igazán hálás vagyok. 💚

Al-Nuwaihi Dani - Budapest

A Corvinuson tanulok és ezen izgalmak közepette csatlakoztam az Amigoshoz már lassan 2,5 éve. A Covid előtt lettem Amigo, de közben értettem meg igazán miért is fontos amit csinálunk, és hogy mennyire fontos, hogy egy nap minden gyerek mellett legyen egy Amigo - élőben, online foglalkozáson, akárhogy. De hogy miért ennyire fontos? Arra csak a csillogó szemek és a gondtalan mosolyok adnak választ. Ahogy anno nekem is mondták: ezt elmesélni nehéz, átélni kell!

Lestyán Lilla - Budapest

Lilla vagyok, pszichológia szakos hallgató. Az Amigosba való jeletkezésemkor volt egy elképzelésem milyen is lesz ennek részese lenni. Azonban a tapasztalataim minden elképzelést felülmúltak. A kórházba járás elején azt gondoltam, hogy mi adunk a gyerekeknek. De rájöttem, hogy ők legalább annyi mosolyt, boldogságot és erőt adnak nekünk, mint remélhetőleg mi nekik. Az önkéntesség sosem egy egyirányú kapcsolat. Mindkét fél tud töltekezni belőle. Nagyon hálás vagyok az Amigosnak, hogy ezt az érzést, szemléletmódot megtapasztalhattam.