KARÁCSONYI HÁLA-LISTA AZ AMIGOSNÁL

Amint lapozunk egyet a naptárban, és megjelenik a szemünk előtt a három, pirossal kiemelt szám, azonnal be karikázzuk és tudjuk is, hogy itt az ideje a karácsonyi készülődésnek. Így van ez a világ számos pontján, úgy ahogy nálunk az Amigos-nál is.

Mivel Magyarországon nem olyan elterjedt a hálaadás ünnepe, ezért gyakran a téli ünnepek alkalmával fejezzük ki hálánkat a szeretteink, környezetünk felé. Még ezekben a kaotikus, nehézkes időszakokban is van okunk a hálára.

Tartsatok velünk, ahogy sorra vesszük azt a sok jót, amit az Amigók köszönhetnek az Amigos-nak és a gyerekeknek, akikkel a kórházban játszottak, és persze Nektek, akik olvassátok a blogunkat.

HÁLA AZ AMIGOS KÖZÖSSÉGÉÉRT

Az Amigos közösség tagjának lenni igazán felemelő érzés, és egy új tag az életnek számos területén gazdagodik. Mindamellett, hogy megtanulunk csapatban dolgozni és felelősséget vállalni másokért és önmagunkért, rengeteg tapasztalatot szerzünk az önkénteskedés révén. Nagyszerű lehetőség a személyes fejlődésre. Hiába kell időt szentelni a feladatokra az alapítványon belül, mindenki rendkívül hasznos és értékes elfoglaltságnak tartja. Az egyik legnagyobb előny talán az, hogy új embereket ismerhetünk meg, hiszen társainkkal közösen járunk a kórházakba, és minden hónapban szervezünk valamilyen közös programot, hogy jobban megismerjük egymást.

HÁLA A GYEREKEKÉRT, AZ ÚJ BARÁTOKÉRT

Nem csak az egykorúak között köttetnek barátságok, de az egyetemisták és a kis gyerkőcök között is. Akik hosszabb ideig bent tartózkodnak a kórházban, gyakran találkoznak az Amigók-kal, így egy nagyon különleges kapcsolat alakul ki közöttük, mondhatni barátság, ahogyan erre az önkéntesek elnevezése is utal. Amigo – barát (spanyolul). A közösen átnevetett órák, jó hangulatban telt beszélgetések és társasjátékozások mindkét félben maradandó, pozitív lenyomatot hagynak.

“Jobb adni, mint kapni” – tartja a mondás. Ezzel az Amigók is egyetértenek, ezért is tartják olyan fontosnak az önkénteskedést, és tesznek meg minden tőlük telhetőt azért, hogy örömet okozzanak a kórházban lévő, sokszor unatkozó és magányos gyerkőcöknek. De mégis miért van olyan nagy mosoly a távozó Amigók arcán?

A kórháztalik (ezen találkozások alkalmával beszélik meg az Amigók egymás között, hogy milyenek voltak a kórházlátogatások) egyik leggyakoribb témája a lelkes Amigók, akik bár fáradtak és motiválatlanok voltak a látogatás előtt, végül újult erővel, kiegyensúlyozottabban és feltöltődve tértek vissza egyetemi feladataikhoz. Minden gyermek különleges helyet foglal el az Amigók szívében, és reméljük, hogy ez fordítva is igaz. Örömmel emlékezünk vissza minden kártya-partira és beszélgetésre. Hiába fiatalabbak a gyerekek, mint mi, mégis példát vehetünk tőlük, hogy milyen kitartóak, életvidámak és szeretetteljesek még nehéz a időszakokban is. Igazi kis hősök!

HÁLA ÉRTETEK: OLVASÓK ÉS TÁMOGATÓK

Végül, de nem utolsó sorban hálával tartozunk Nektek, olvasóknak, akik rendületlenül támogattok minket az online térben like-okkal, megosztásokkal és pozitív kommentekkel. Mivel nonprofit szervezet vagyunk, nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak, akik anyagiakkal is segítik szervezetünk működését. Nagy áldozat ez a részetekről, de óriási segítség ez az alapítványnak, és így ha csak közvetett módon, de a gyerekek boldogságának is részeseivé váltok. Ezen adományok teszik lehetővé a foglalkozások színesebbé tételét, játékok vásárlását és egyéb, az Alapítvány működéséhez szükséges anyagiak fedezését. Ez mind mutatja, hogy nem vagyunk egyedül, mivel most is olvastok minket. Ez sokat jelent nekünk, hiszen minél többen hallanak rólunk, annál közelebb kerülünk célunkhoz, miszerint egy nap minden beteg gyermek mellett lesz egy Amigo. 

Köszönjük,
Amigók 

Minden olvasónknak ezekkel a sorokkal kívánunk békés, boldog karácsonyi ünnepeket!

2023-ban újra találkozunk!

Patai Rita, Tulipánt Flóra és Bakter Veronika

2022. 12. 19.