KALANDobOZZ- egy csomag az Amigos esszenciájával

 „Egy nap minden beteg gyerek mellett legyen egy Amigo”- vallja az Amigos. Sajnos jelenleg ez nem tud még mindenhol megvalósulni különböző akadályok miatt, azonban a szervezet ennek ellenére is szeretné támogatni a gyerkőcök gyógyulását: éppen ezért hozták létre a KALANDobOZZ csomagot az Amigos esszenciájával.

De hogyan is indult?

Az Amigók régóta törték azon a fejüket, hogy hogyan tudnának segíteni az olyan gyerekeknek, akik azon kórházakban gyógyulnak, ahová nem tudnak eljárni bevetésekre az önkénteseik. Az áttörés 2022 őszén jött el, amikor is Dobos Kata és pár lelkes Amigo megálmodta és elkészítette a dobozt. Minden bele került, amivel találkoznának a gyerekek egy-egy bevetés alkalmával: játékok, játékos tanulás-nyelvtanulás, és természetesen a barátság ereje.

Korosztályok

A KalanDobozz két korosztály számára elérhető: az óvodásoknak és az iskolásoknak.

Az ovisok az állatok világában lehetnek bátor felfedezők különböző játékok és kreatív feladatok segítségével, míg az iskolások a világűr utazásában részesülhetnek. 

 

A varázsbőrönd tartalmát Amigók válogatták össze gondosan, hogy mik azok az elemek, amik megállnák a helyüket egy ilyen kreatív ajándékban. A kisebbek dobozában például megtalálhatóak különböző írószerek, origami, ujjbábok és foglalkoztató füzet is, de egy a szervezet általi Világutazó kártyajáték is, mely segít megismerni a különböző országok állatait.  Az iskolásokéban is találkozhatunk írószerekkel, képeslappal, dominóval és logikai feladatokkal. Itt is fellelhető az Amigos kártyajátéka, a Világutazó kártyajáték, azonban ez a korosztály tizenhat nyelven a köszönésekkel ismerkedhet meg. 

 

Mit kell tudni a 2023-as KALANDobOZZ-okról?

2023 tavaszán tovább lett fejlesztve a doboz, ezzel még kompaktabb lett. Kórházaktól és szülőktől kapott visszajelzések alapján összeállt az újabb generációja a csomagnak, melybe a szükségletek alapján több tanulós, valamint kreatív elem is került.

Az ideibe még extra újítás lett az is, hogy az iskolások kaptak egy világtérképet, mely az országok és a nyelvek megismerésére szolgál. A kicsik ajándéka sem maradt ki a bővítésből: ők egy új állatos memóriakártyát kaptak és egy kreatív színező füzetet is, melyben origami technikák segítik a finommotoros készségek fejlesztését. 

A csomagokat az Amigók mindig lelkesen és szorgosan készítik elő a gyerkőcök részére, hogy így is könnyítsék a kórházban töltött időt és a nehéz időkben is az önfeledt gyereklétet. 

Ha részletesebben megnéznéd a dobozokat és azok tartalmát, ide kattintva megteheted.

Molnár Petra
2023.09.24