Iskolás box

Az iskolás KalanDobozz összeállításánál a nyelvtanuláson és a játékon van a hangsúly! A termékfejlesztés során megkérdeztük a gyerekeket, Amigókat és a kórházi dolgozókat, orvosokat is, hogy mik azok az eszközök, melyek a legjobban tudják enyhíteni a feszültséget és segíteni a vidámabb hangulat megteremtését.
Nézd meg mi minden rejlik a KalanDobozzban!

Társasjáték

A varázsbőrönd már önmagában is lehetőséget teremt a játékra! Elég csak megfordítani és máris egy klasszikus táblás, kockadobós társasjátékkal találkozhatunk, ami mindenki nagykedvence.

A “Ki nevet a végén?” játékot csak akkor tudják elkezdeni a gyerekek, ha a LEGO kockákból megépítik a szükséges bábukat, ezzel is teret engedve a kreativitásuknak.

Tudtad, hogy ezt a társasjátékot először Indiában játszották sok-sok ezer évvel ezelőtt? A játék neve egy szólásra utal: “Az nevet legjobban, aki utoljára nevet.”

A társasjáték egy olyan strukturált szociális tevékenység, melynek során a gyerekek életük során is fontos készségüket fejleszthetik. A játék során azt is gyakorolhatják, hogy hogyan kell osztozni, kivárni a sorukat, együttműködni, sportszerűnek lenni, tanulni a
hibáikból, elfogadni a veszteséget. Segít gyakorolni a kommunikációt, a kritikus gondolkodást, az információk elemzését, a problémamegoldást, a szabályokhoz és szociális normákhoz való igazodást. A társasjáték páratlan lehetőség arra, hogy a gyerekek egy fantáziájukat megmozgató, izgalmas tevékenységbe belefeledkezve fejleszthessék mindezen fontos készségeiket.

LEGO kockák

Az építőkockákkal való játék nem csak azért olyan népszerű, mert csak fantázia szab határt annak, hogy milyen saját alkotás születik egy adott mennyiségű kockából, hanem azért is mert az alkotás öröme közben számos fejlesztő hatással is bír. 

Nagyobb gyerekek esetében a valóság leképezésére is szolgál. A vizuális fejlődés mellett a szociális és a társas érintkezés szabályai, normái is jól gyakoroltathatók ezekkel az eszközökkel. 

A KalanDobozz során ezek az építőkockák lesznek segítségül az iskolás gyerekeknek, hogy a világűrben különböző küldetéseket teljesítsenek, mint pl. távcsövet építsenek egy új bolygó felfedezéséhez. De ezekből a színes kockákból kell majd megépíteni a társasjátékhoz szükséges bábukat is. 

Vágj bele a különleges űrutazásos kalandba az Amigókkal és a KalanDobozzal!

Küldetésfüzet

Különleges űrutazásra hívunk, melyhez az Amigos Küldetésfüzet rejti az izgalmas feladványokat! A kreativitás, problémamegoldás, szövegértés, memória, finommotorika és megannyi más terítékre kerül, így lesz élményalapú a tanulás!

A küldetésfüzet nagyszerű időtöltés, mert:

  • számos izgalmas fejtörőt tartalmaz,
  • játszva tanítja, fejleszti a gyerekeket
  • megoldható egyedül, testvérrel, barátokkal, vagy szülőkkel együtt is.

Világutazó Kártyajáték

Ki ne szeretne kártyázni? A kártyázás olyan társasjáték, amely izgalmas, szórakoztató és óriási előnye, hogy kis helyen is elfér, bárhová magunkkal vihetjük és viszonylag rövid játékidővel bír.

Ezzel az Amigos által fejlesztett Világutazó Kártyajátékkal a gyerekek megismerkedhetnek  16 ország zászlajával, legjellemzőbb szimbólumaival és nem utolsó sorban mind a 16 nyelven megtanulhatnak  köszönni

A nyelvtanulás a szabadidő hasznos eltöltése, amihez ezzel a kártyajátékkal is szeretnénk meghozni az iskolások kedvét, felkelteni érdeklődésüket különböző kultúrák iránt.

A játékot kétféleképpen is lehet játszani: klasszikus “Fekete Péter”-ként, de memória játékként is.. 

A kártyázás a memórián, a logikán és a kudarctűrésen túl a színek, formák megismerését, illetve a számolás, matematikai készégeket is fejleszti. A játék örömén túl remek lehetőséget teremt új szavak tanulására, szókincs bővítésére is. Ez a játék elősegíti, hogy a gyerekek könnyedén, szórakozva tanuljanak új szavakat. 

Megmutatjuk neked, hogyan kell játszani a kártyákkal!

Csodafüzet

A Kalandobozzban lévő játékokból a gyerekek rendkívül sok művészi és kreatív ötletet merítenek. A játék egyes elemeinek felhasználása, vagy a játék világának elképzelése annak grafikáján keresztül segítheti egy-egy saját koncepció megragadását. Ez a füzet szolgálhat a gyermek saját alkotásainak, történeteinek és játékainak alapjául. Szeretnénk teret biztosítani arra, hogy saját világot képzeljen el magának minél részletesebben, melyet ebbe a füzetbe feljegyezhet, megtervezhet, lerajzolhat. 

Varázs színes eszközök

A kreatív alkotóerő kiaknázásához szükség van eszközökre. Az iskolás dobozban COOL by Victoria színes ceruzák és filctollak segítik a minél kreatívabb alkotások megszületését.

Hisszük, hogy az alkotás öröme mindenkinek jár!

​​A KalanDobozz egy különleges ajándék a kórházba kerülő kisgyerekeknek. Évről évre több beteg gyerekhez jutnak el az Amigók, de nem lehetünk ott mindenhol. Ugyanakkor szeretnénk minden gyerekosztályra eljuttatni a játékos foglalkozásainkat. Ezért megterveztünk egy igazi Amigos élménydobozt a kórházba kerülő gyerekeknek. Nagy örömünkre a LEGO Csoport úgy döntött, hogy támogatják és lehetővé teszik ennek megvalósulását.