Szeretettel köszöntünk minden kedves Olvasót az Amigos Blogon! 🙂

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a Blog Csapat tagjait, akiknek most új küldetése és célja, hogy elhozza Nektek az Amigos életéből a csodákat, jó sztorikat, fontos történéseket és mindent, ami az Amigo-lét ügyes-bajos dolgaihoz kapcsolódik. 🙂

Illy Eszter

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Illy Eszter vagyok, 2016 februárjában csatlakoztam az Amigoshoz, és azóta is töretlen lelkesedéssel veszek részt az alapítvány életében. A lelkesedésemnél talán csak kíváncsiságom nagyobb, ezért számos háttérfeladatot kipróbáltam már a félévek során; voltam már tananyagos csoporttag, negyedik féléve vagyok kórházfelelős, azt nem is tudom, hány féléve vagyok tagja a facebook csapatnak és egy félév során még az a megtiszteltetés is ért, hogy Amigos Board-tag lehettem.

Teljesen szívem ügyének tartom az Amigost, a tevékenységünket, és minden ehhez kapcsolódó háttérfeladatot. Számomra egyszerűen elképesztő és hihetetlen örömmel tölt el, hogy ezt a sok-sok dolgot mind önállóan Amigosként, együtt Amigókként oldjuk meg és hozzuk létre.

Hasonlóképp érzek ezzel a bloggal kapcsolatban is és olyannyira kedves dolog ez a szívemnek, hogy most a lányokkal ezt négyen megalkothattuk, Evivel karöltve. Felelősséggel teli megtiszteltetésnek érzem azt, hogy „szócsövei” lehetünk az Amigos közösségnek, hogy elmesélhetjük Nektek, kedves Olvasóinknak, a sok szépséget, örömöt, nehézséget, kalandot, csodát és mindennapjaink ügyes-bajos és izgalmas eseményeit.

A legnagyobb motivációm az Amigosban való tevékenykedésem során két szóval összefoglalható: hálás gyermekmosoly. Ha hosszabban szeretném kifejteni, egy mondatot írnék ide, ami így szól:

-De jó, hogy jöttél Eszti, gyere kérlek máskor is!

Remélem, olyan hatalmas örömmel és szeretettel fogjátok olvasni ezt a blogot, ahogyan mi alkottuk és alkotjuk folyamatosan!

Kellemes olvasást! 🙂

Kulcsár Niki

Sziasztok!

Két és fél éve egy februári napon, mikor felvételizni mentem, nem is gondoltam, hogy ma már így mutatkozhatok majd be: Kulcsár Niki vagyok, amigo.
Ez a kis szócska igen sok mindent megváltoztatott az életemben. Egy olyan inspiráló csapat tagja lettem, ahol folyamatosan tanulunk egymástól és a gyerekektől, ahol a fejlődéssel járó kihívásokat közösen, időt és kreativitást nem sajnálva oldjuk meg. Ehhez elengedhetetlen a háttércsapatok munkája, ahol nem csak szuper dolgokat lehet létrehozni, hanem rengeteget lehet tanulni is. Én a tananyagfejlesztésben már csatlakozásom óta részt veszek, voltam kórházfelelős és most pedig ebben az új feladatban igyekszem majd helyt állni.

Szeretném, ha a blog olvasása közben, mindenkit megérinthetne kicsit az Amigo-lét lényege, a kórházakból kibújnának a gyerekmosolyok, a zöld pulcsi mögül pedig az egyes Amigók, hogy megmutathassuk kik is vagyunk mi, Amigos család.

Magyar Elin

Magyar Elin vagyok, 2017 februárjában csatlakoztam az Amigoshoz. 2016 őszén hallottam először az Amigosról, és miután utánanéztem, hogy kik is az Amigók, mivel foglalkoznak, nem volt kérdés bennem azzal kapcsolatban, hogy jelentkezzek-e. Már a felvételi előtti tájékoztatón egyértelművé vált, hogy az Amigók mennyire lelkesek, szervezettek és milyen különleges közösség is. Miután kiderült, hogy engem is felvettek, izgatottan vártam az első bevetéseket, az első közösségi eseményeket és hogy részesévé váljak egy ilyen sokoldalú csapatnak.

Az első bevetésemre mindig szívesen emlékszem vissza, hiszen akkor tapasztaltam meg először azt, ahogy a gyerekek szeme felcsillan mikor büszkén rajzolnak valamit, szüleiknek készítenek egy emléktárgyat, megvernek minket több kártyapartiban, vagy amikor tanulunk valami újat és már használják is a játék közepette.

Amigóként színesebbé tesszük a kórházban töltött időt, legyen az bármilyen hosszú is, és a gyerekek nem is tudják, hogy ők mekkora ajándékot adnak nekünk, ami velünk marad a hétköznapokban, a zh-k, vizsgák, szakdolgozatírás világában.

Nagyon hálás vagyok, amiért az Amigos közösségben számos barátra leltem, akikkel bármikor öröm ötletelni a szervezetről, kihívásainkról, a felvételiről este 11-kor értekezni, egész hétvégét együtt tölteni a felvételi időszak alatt, hajnalig fénymásolni a felvételi lapokat,  bicikli túrázni a Balaton parton, ősszel túrázni, vagy éppen hagymát és pár kiló paradicsomot pucolni és szeletelni az évzárós vacsorára.

Az elmúlt félévek során számos háttérfeladatot kipróbáltam már: részt vettem az adománygyűjtő csapatban, az első szülinapi rendezvényünk szervező csapatában voltam, lehettem Board-tag. Ebben a félévben pedig a pályázatfigyelő és a blogos csapat tagja vagyok. Nagy lelkesedéssel kezdtük a lányokkal az Amigos Blog előkészítését, és nagy megtiszteltetés, hogy mi tolmácsolhatjuk történeteinket, az örömöt, a szépségeket és nehézségeket, és Amigo mindennapjainkat bemutathatjuk.

Kellemes olvasást kívánok!

Vámosi Laura

Vámosi Laura vagyok, 2018 februárjában csatlakoztam az Amigoshoz, miután egy csoporttársamtól hallottam az alapítványról. Számomra az Amigos célja mindig is különleges volt, hiszen első pillanattól kezdve az motivált, hogy segítsek olyan gyerekeknek, akiknek a kórház falai között telnek a mindennapjaik, és hogy megpróbáljam könnyebben elviselhetővé tenni azokat a perceket, órákat vagy napokat, amit bent töltenek. Ők nem is tudják, hogy ezek alatt a látogatások alatt mennyi energiát, szeretetet és mosolyt kapunk tőlük, ami a mi napunkat is szebbé varázsolja.
Azzal, hogy én is Amigóvá váltam megismerhettem számos inspiráló, odaadó, idejét és energiáját a cél elérése érdekében nem sajnáló embert, akikre bármikor számíthatok és bizhatok bennük, és akiket ma már barátaimnak nevezhetek. Velük és velünk, régen és most aktív Amigókkal, mindenkivel aki kórházba jár, rengeteg olyan megindító és különleges események, élmények történtek az évek során, amely történeteket úgy gondoltuk a lányokkal, hogy mindenképp érdemes lenne megosztani még több emberrel. A lehetőség, hogy mi közvetíthetjünk ezeket, az Amigo-léthez hozzátartozó elgondolkodtató, különleges, nehéz vagy akár vicces történeteket óriási megtiszteltetés, amely még mindenki számára új feladatba mindannyian hihetetlen lelkesedéssel vágtunk bele.
Remélem, ennek a blognak az olvasása mindenkinek annyi örömet fog okozni, mint amit nekünk nyújt illetve nyújtott a készítése alatt, és rengeteg olyan történetet oszthatunk majd meg, amivel azt a csodát, ami a kórházakban történik mindenkit kicsit elvarázsolhat!
Kellemes olvasást!

Reméljük, Nektek is akkora örömet fog okozni ez a blog, mint nekünk, fogadjátok szeretettel az írásainkat! 🙂

Elin, Laura, Eszter & Niki