Boldog 8. szülinapot Amigos!

Nagyon különleges esemény történt velünk az elmúlt hetekben: az Amigos a gyerekekért Alapítvány betöltötte a 8. születésnapját, így október 21-én  össze is gyűltünk megünnepelni az elmúlt évek sok-sok barátságát és gyermek-mosolyát. 


Az ország öt Amigo-városából – Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Szombathelyről és Pécsről is – érkeztek Amigók, hogy egy nem mindennapi szülinapi buli keretében ünnepeljünk. Az elmúlt hetekben csatlakozott újgenerációs Amigók és a már több féléve aktív régigenerációs Amigók mellett Alumni Amigókkal, azaz egykor gyerekeket látogató önkéntesekkel telt meg Budapesten a Spíler Shanghai Secret Bar.

Hogyan és mivel ünnepeltünk? 

Reni, Dóri, Geri és Gábor Amigók szervezésében a helyszínre érkező Amigókat izgalmas feladatok várták péntek késő délután. Némi verselés, építkezés, beszélgetés és levélírás is terítéken volt pár új társasjáték mellett, amelyeket kisebb csapatokban fedeztünk fel. Tudtátok például, hogy meg lehet építeni pillecukorból és spagetti tésztából az Eiffel-tornyot? Az egyik csoport megmutatta, hogy ez egész gyorsan kivitelezhető. Odett Amigo az indulók komponálását felügyelte, és szerinte nagyon jó művek születtek, bár a felhasználásra szánt leghosszabb szót senki nem építette bele az alkotásába.

A küldetések teljesítése után pedig finom vacsora várt minket. Geri Amigo leírása alapján az ízletes falatok között “van gömbölyű, van hosszúkás és van háromszög alakú” is, így mindenki teli bendővel készülhetett a meglepetésekre. 

Bori Amigo örömmel osztotta meg velünk, hogy nagyon jól érezte magát ezen a nem mindennapi eseményen. A hangulatos dekoráció közepette izgalmas volt megoldani az ötletes feladatokat, játékokat. Bori kedvenc elemei a kedves üzenetek voltak, amelyeket egymásnak írtunk jókívánságok gyanánt, illetve a szőnyeg átfordító kihívás (4-5 fős csoportoknak úgy kellett megfordítani a lábuk alatti szőnyeget, hogy nem lépnek le róla) is sokaknak elnyerte tetszését. Julcsi Amigo is hasonlóan vidáman mesélt, és többen kiemelték, milyen értékes újra-találkozásokat és beszélgetéseket visznek magukkal az alkalomról.  

Milyen meglepetések fogadtak minket?

Az Amigos megálmodója, Forgács-Fábián Sára köszöntője, kedves sorai vezették a meglepetések sorát. Majd minden önkéntes egy kis ajándékkal gazdagodott: különleges Amigos- zoknik találtak gazdára. Természetesen a tortázás sem maradhatott el miután közösen kívánva elfújtuk a gyertyákat az ajándékokat szorongatva. Az édes falatok után nagy ölelések közepette intettünk búcsút egymásnak bízva abban, hogy egy újabb évvel közelebb kerültünk célunkhoz, hogy egy nap minden beteg gyerek mellett legyen egy Amigo.

Patai Rita, Tulipánt Flóra és Bakter Veronika

2022. 11.01.