Pécsi AmiGoes – 2023

De mi is az az AmiGoes?

Az AmiGoes egy olyan évente megrendezett, jókedvvel teli esemény, mely lehetőséget nyújt az ország különböző pontjain élő, más-más városaiban tevékenykedő Amigóinak arra, hogy közelebbről is megismerhessék egymást, illetve arra is, hogy felfedezzék az egyes Amigó-városokat. Idén Pécs adott otthont a budapesti, debreceni, szegedi, illetve szombathelyi Amigóknak, akiket színes programokkal vártak egy napsütéses májusi hétvégén. A pécsi Amigók nemcsak ismerkedős játékokkal és vicces csapatfeladatokkal szolgáltak vendégeiknek, hanem még túrázni is elvitték őket. De lássuk is, hogyan élték meg a kis kirándulást az Amigók, akik maguk is hatalmas örömmel számoltak be élményeikről!

Csapatok, programok, kedvencek

A program az Amigók 5-6 fős csapatokba osztásával indult, amelynek egyik legfontosabb kritériuma az volt, hogy a csapattagok minél kevésbé ismerjék egymást. Természetesen az is fontos volt , hogy minden csoportba kerüljön két pécsi is, akik biztosítják a többieket arról, hogy ne tévedjenek el az idegen városban. A csapatok megalakulása után kezdetét is vehette a pécsi kaland, mely keretein belül az Amigóknak egy 15 tételes feladatsort kellett teljesíteni. Persze mindennek volt tétje is: a győztes csapat egy citromot nyerhetett. 

 

A citromok egyébként a hétvége nagy főszereplői voltak, egy vicces feladat során ugyanis a csapatoknak minél értékesebb dologra kellett a sajátjukat elcserélni, de erről majd kicsit később. Sor került az elmaradhatatlan városnézésre is, amely során egy fényképezkedős feladatban az egyik csapatnak sikerült fotót készítenie egy aranyhallal, a legmagasabb emberrel, egy plüss kígyóval és öt pultossal is. Miután mindenki bemutatta fotográfusi képességeit, nem maradhatott el egy másik művészeti ágban való szereplés sem, az éneklés. A csapatoknak szerenádozniuk is kellett a városban. Az egyik Amigónak ehhez kapcsolódik egyik kedvenc AmiGoes-élménye is: a pécsi főtér közepén elénekelték a Riptide-ot ukulelével kísérve. Ez biztosan nem mindennapos tevékenység, joggal válhatott emlékezetessé. 

Az estéket jól megérdemelt, közös, beszélgetős vacsorákkal zárták, pizzáztak és a helyi McDonald’s-okat is kipróbálták az Amigók. A hétvége lehetőséget adott a Tettye megmászására is, ahol pihenésképpen piknikezés került terítékre a kórházakból már jól és még kevésbé ismert társasjátékokkal is. Ez a program sokak számára kedvenc lett.

Gyönyörű város, jó társaság, kiváló programok”

A résztvevők klikkesedését kizáró csoport-felosztásoknak és a játékos, kreatív feladatoknak köszönhetően az Amigók nemcsak egy új várost, hanem rengeteg új Amigót is megismerhettek, miközben életre szóló élményeket gyűjtöttek. A résztvevők és szervezők egyaránt kiemelték, hogy ugyan új városban és új emberek között voltak, de mégis a levegőben volt az Amigó-érzés, az őket összekovácsoló közös cél, így az ismerkedés is nagyon könnyedén ment, gyorsan kialakult a változatos programokhoz és az új barátságok megszületéséhez szükséges oldott légkör és páratlan Amigos hangulat. Ugyan ezt a célt szolgálták az emlékezetes esti beszélgetések, a név memorizáló játékok, a résztvevők városait és az ottani Amigos csoportokat bemutató képvetítések, az azokhoz tartozó védőbeszédek, illetve a bevetésekről jól ismert játékok előkerülése. 

A hétvégét követően a szervező csapat elvárásait felülmúlóan sok pozitív visszajelzés érkezett, ugyanis a résztvevő Amigók olyannyira élvezték a Pécsen töltött napokat, hogy szinte kivétel nélkül mindannyian azt mondták, hogy jövőre is szívesen mennének a következő AmiGoes-ra, sőt, néhányan az Amigos Nyaralással vetekedő élménynek nevezték, úgyhogy kijelenthető, hogy hatalmas sikert arattak az idei programok.

Csere-bere fogadom…

A kreatív feladatok közül talán a legkiemelkedőbb a citromos feladat volt. A lényege annyi volt, hogy a városban idegen emberekkel kellett elcserélni a citromot egy annál értékesebb tárgyra. Egy csapat elmesélte, hogy az ő citromos történetük elég kalandosra sikeredett. Először a már említett gyümölcs helyett egy másikat, egy esernyős narancsot kaptak, amit sikeresen elcseréltek egy öngyújtóra. Ezt követte egy mini elsősegély csomag is, ami után pécsi kapszulás kávé csomag követett: egyik darabjáért valaki az adója 1%-át adta a csoportnak. A csere-bere végére egy cserepes bazsalikom maradt az Amigók kezébe, amit este a pizza mellé közösen el is fogyasztottak. 

Minden résztvevő számára  nagyon jó élmény volt, ami alatt új barátságok is születtek az Amigók között. Mindenki számára egy csodálatos, emlékezetes emlékként marad majd  meg. 

Köszönjük Pécs, hogy ennyi energiát belefektetve egy ilyen hétvégi eseményt szerveztetek, hatalmas gratuláció és köszönet érte a résztvevők nevében!

Találkozzunk jövőre is az AmiGoes-on!

Balla Dávid, Martonosi Patrícia, Molnár Petra
2023. 05.28.