Segítség – ami Neked semmibe sem kerül

Világszerte tevékenykednek emberek milliói, hogy maradandó értéket teremtsenek és valami hasznossal, egyedivel tudjanak hozzájárulni a közvetlen környezetük életéhez. Akadnak olyanok, akiknek a munkájuk során nyílik lehetőségük arra, hogy tegyenek valamit a környezetükért, de vannak olyanok is, akik önkéntes tevékenység formájában, egy nonprofit szervezet tagjaként tudnak hozzájárulni hozzá mások jólétéhez.

Nos, az Amigos a gyerekekért Alapítvány is egy ilyen jellegű kezdeményezésként indult, és mára már nagy jelentőséggel bíró mozgalommá nőtte ki magát. Közel 150 aktivista tevékenykedik az ország 5 különböző pontján. Az egyetemistákból álló csapatok párban járnak a kórházak szürke falai közé, hogy egy kis vidámságot csempésszenek a gyerekek arcára játékos foglalkozások keretein belül.

Kórházi foglalkozások 

Egy kórházi foglalkozás, vagyis bevetés alkalmával a zöldpulcsisok reménnyel telve és vidáman lépik át a kórház kapuit, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a bágyadt lelkű gyerkőcök arcára mosolyt csaljanak. Minden gyerek alapvető igénye, hogy foglalkozzanak vele, legyen akár betegek, akár egészséges. Sajnos a kicsik sokszor a magánnyal küszködnek a kórházi ágyakon, ezért rendszerint nagyon örülnek a látogatóknak.

Az Amigók egy nagy dobozt szorongatnak a kezükben, majd bekopognak a kórterem ajtaján. De hogy mit rejt a doboz? Éppen ez a kíváncsiság az, ami a gyerekeket is hajtja, így beengedik a váratlan vendégeket. Rövid idő alatt remek hangulat alakul ki az önkéntesek és a gyerkőcök között. Előkerülnek a színes ceruzák, a kifestők, különböző kártyajátékok, társasjátékok és egy kis LEGO is. Mindenki talál valamit, amivel elütheti az időt és elfeledheti a fájdalmait, nehéz körülményeit egy időre.

Az Amigók szívügye nem csak a játék, de a tanulás is, termesztésen vidám és játékos formába csomagolva. Az Amigo kezek által készült nyelvi munkafüzetek segítségével tanulhatnak meg új idegen szavakat a kórházban fekvő gyerekek, akik valószínűleg lemaradtak az iskolában az osztálytársak által tanult tananyagról. Egyszerű és játékos feladatokon keresztül ismerhetnek meg új állatneveket, színeket, formákat, angolul vagy akár németül is.

A dobozban rejlő kincsek

 

Az Amigók játékos doboza igazi kincsesláda. Igyekszünk minél kreatívabb és emlékezetesebb játékokat beszerezni, hogy a gyerekek számára maradandó élményt tudjunk nyújtani. Ezek a játékok a kedves támogatók felajánlásaiból kerülhettek bele a dobozokba. Óriási örömet jelent egy-egy kisgyermek számára, amikor ajándékba kap tőlünk egy színezőt és néhány ceruzát, így miután elköszönünk tőlük, akkor sem maradnak magukra, mert már van mivel elfoglalniuk magukat a következő vizitig.

 

 

Köztudott, hogy a gyerekek mennyire kreatívak, és a kreativitásuk még szomorú körülmények között sem vész el. A dobozban található festékek, ecsetek, színes lapok, ragasztó és egyéb kézműves kellékek igazi barkács műhellyé varázsolják számukra a kórtermet és szebbnél szebb alkotások készülnek. A színezhető tornazsákok, tolltartók a kislányok körében igazi sikert aratnak. Az ott készült remekművek örök emlékként megmaradnak a gyermekek és családjuk számára, de volt már olyan eset is, hogy az ifjú alkotó a kórházban dolgozó nővéreknek vagy éppen az Amigóknak ajándékozta alkotását.

Te is segíthetsz a gyerekeknek!

Ha gyerekként hosszabb vagy rövidebb időre, de a kórház lakosává váltál, biztosan együtt tudsz érezni azokkal a gyerkőcökkel, akikkel az Amigók is találkoznak a bevetéseik során. Az ember sajnos nem mindig tud úgy segíteni, hogy az idejét odaáldozza, és face-to-face kapcsolatban van a másik féllel. Viszont, ha az önkéntesek munkáját támogatod, akkor Te is részese lehetsz ennek a jó célnak, anélkül, hogy elhanyagoltad volna közben a saját tennivalóidat, vagy családodat.

Az adód egy százalékának felajánlásával most Te is hozzájárulhatsz új játékok és kellékek megvásárlásához, ezáltal is színesebbé és emlékezetesebbé téve a kórházi foglalkozásokat a gyógyuló gyermekek számára. Ezzel a felajánlással neked is nyert ügyed van, hiszen egy filléredbe sem kerül. Az adód egy százaléka amúgy sem téged illet, hanem az államot, de május 22.-ig még van időd élni azzal a lehetőséggel, hogy egy kórházban fekvő gyermek napját szebbé tedd felajánlásoddal.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy az Alapítvány hogyan fekteti be az adományokat a szervezet működésébe, látogass el az Amigos weboldalára.  Az átláthatóság számunkra alapérték.

Hogy miért pont az Amigos?

Amigos AdományoZokni 2023 tavasz

Köszönjük, ha segítesz! Hála a hétköznapi hősökért!

Patai Rita

2023. 05. 17.