Amigos x LEGO képzés: ötvözzük az élmény- és mesepedagógiát, sztorikat és kihívásokat!

Dzsungelkalandba csomagolni a társadalmi érzékenyítést? A csapatmunka értékének átadását egy űrutazós tanórába fűzni?

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány 7 éve dedikálja munkáját a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásban és lelki egészségben való támogatásának. A kórházakban a beteg gyerekeket látogatva, online pedig szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek tartunk foglalkozást egyetemista fiatal felnőttekként. Óráinkra saját fejlesztésű tananyaggal készülünk, melyet élmény és mesepedagógiai elemek, valamint fiatalos ötletesség jellemez.

  • A LEGO Csoporttal együttműködve megosztjuk a foglalkozásainkat jellemző szemléletet és konkrét praktikákat, feladatokat is, melyeket a tanárok a saját óráik színesítésében tudnak majd hasznosítani.

Képzésünk 1,5 órája alatt a résztvevők is “gyerekként” vonjuk be, hogy saját bőrükön érzékeljék a gyerekek szerepét, majd az egyes blokkok után szakmai szemmel a pedagógiai elemeket is kiemeljük. A részvételt egyelőre online hirdetjük meg és bízunk benne, hogy ha a gyerekeket is sikerül aktivizálnunk, a felnőttek is hozzájárulnak az interaktivitáshoz!

    Csoportos foglalkozásokat tartunk, amiknél egy-egy mesevilágba kalauzoljuk a gyerekeket telis-tele megoldandó kihívásokkal. Az órákat kézműveskedéssel, alkotással is megfűszerezzük és megannyi rejtett eszközt is használunk, hogy akár konkrét tudásanyagot (például nyelvtanulást), akár értékeket, tanulságot (például empátia) adjunk át a gyerekeknek. A tanulságtól függetlenül a módszertan átültethető egy általános iskolás tanrend matematika, irodalom, vagy történelem órájába is, hisz a szövegértéstől kezdve a prezentálóképességig hasznos elemeket érintő praktikákat osztunk meg.

    Csak az elmúlt egy évben 800 gyerek vett részt Amigos tematikus foglalkozáson és a lendület töretlen. A LEGO Csoport megannyi gyerekekkel foglalkozó program rendezője és támogatója, így a közös tréning egymást kiegészítő tudást ad.

    Közös célunk, hogy még több gyerkőc részesülhessen élményalapú játékos órában!

     Jelenleg nincs aktív képzés időpontunk.