Már mi is fogadhatunk 1%-ot!

Így segítünk

Az Amigos a gyerekekért Alapítványban 7 éve, 5 városban és 16 kórházi egységben teszünk azért, hogy vidámságot, barátkozást és játékos tanulást csempésszünk a kórházban lévő vagy otthon gyógyuló gyerekek életébe a játékos nyelvtanulás eszközén keresztül. A szervezet egy 10 fős baráti társaságból mára már egy 158 fős szervezetté nőtte ki magát. Az egyetemista önkéntesek, az Amigók a kis korkülönbség által barátjaikként, jó hangulatú foglalkozásokat tartva tudják motiválni a gyerekeket, de mégis a felnőttek tudatosságával, odafigyelésével, példát mutatva foglalkoznak velük.

Hogy egy napon minden beteg gyerek mellett legyen Amigo

Amigos a gyerekekért Alapítvány

Adószám: 18758227-1-19

Már nekünk is felajánlhatod az adód 1%-át!

Az 1% egy különleges adomány: neked pár percbe telik és nekünk mégis hatalmas segítséget jelent! Idén állj mellénk, hogy egy napon, minden beteg gyerek mellett legyen Amigo!

Elektronikus e-bevallást készítesz?

Pár perc az egész! Vegyük is át lépésről, lépésre…

 1. Lépj be az e-SZJA felületére: https://eszja.nav.gov.hu/
 2. Az éves bevallástervezete mellett jobb oldalon találod az 1+1% nyilatkozatot.
  Kattints a: 1 + 1 %-OS NYILATKOZATOM BEADÁSA vagy FOLYATATÁSA gombra.
 3. Az Azonosítás menüpont kitöltése nem kötelező. Ha kitöltöd, akkor a kedvezményezett civil szervezet fel tudja venni veled a kapcsolatot és a későbbiekben nagy segítség lehet a statisztikák készítéséhez.
 4. A Rendelkező nyilatkozat résznél tudsz rendelkezni személyi jövedelem adód 1%-áról. Az üres mezőbe a kedvezményezett civil szervezet, alapítványunk adószámát írja be: 18758227-1-19 
 5. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
 6. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatjuk fel, a listából kiválasztva.
 7. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva mindenképpen nézd át, hogy helyesek-e az adatok
 8. Ha mindent rendben találtál, kattints a MENTÉS gombra.
 9. A felajánlás véglegesítéséhez kattints a TOVÁBB A BEADÁSHOZ – > BEADÁS gombokra.

Kérdésed van vagy elakadtál?

Keress minket bizalommal! 

Írj nekünk: irjnekunk@amigosagyerekekert.hu

Hívj minket: +36 70 437 6639

Papír alapon készíted el az adóbevallásod?

A rendelkező nyilatkozatot a fenti gombra kattintva éred el. Kinyomtatva és kitöltve csatold SZJA bevallásdhoz. A nyomtatványt csak akkor szükséges kinyomtatni, ha papír alapon nyújtod be éves adóbevallásod VAGY munkáltatód készíti el. Ha a munkáltatód készíti bevallásod, akkor a kitöltött nyilatkozatot add át munkaügyes munkatársatoknak, aki a bevallásokat is készíti.

Papír alapú rendelkezés esetén fontos, hogy borítékba helyezd el a nyilatkozatot, ragaszd le és keresztben írd alá a borítékot, ellátva az adóazonosító jeleddel is. 

Postázási cím: 
Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV)
1373 Budapest, Pf. 561.

7 érv, hogy miért nekünk ajánld fel az adód 1%-át

 1. Játszva tanulunk: tanulni, játékosan tanulni lehet öröm is. A sikerélmény, az új dolgok megtanulása és a fejlődés pozitívan hat a gyerekek önbizalmára.
 2. Példát mutatunk és motiválunk: egyetemistaként, kicsit már felnőttként, kicsit még gyerekként példát mutatunk a gyerekeknek, úgy hogy közben társként, barátként tekintenek ránk. 
 3. Folyamatosan fejlődünk és tanulunk mi is: ahogyan a gyerekeknek is segítünk a tanulásban, úgy fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is tanuljunk. Szakmai, közösségi és pszichológiai fejlesztéssel támogatjuk az Amigókat, hogy a legjobban és a legtöbbet adhassuk a gyerekeknek! 
 4. Közösséget adunk a gyerekeknek: a kórházban fekvő gyerekek sokszor kiszakadnak a társaságból, ám az Amigók újra vissza tudják nekik adni a közösségi élményt a rendszeres látogatásokkal.
 5. Hatással vagyunk: céljaink közé tartozik, hogy felhívjuk a figyelmet az önkénteskedés fontosságára, személyesen jó példát mutatva ebben. 
 6. Egy olyan világért dolgozunk, amilyenben élni szeretnénk: hiszünk abban, hogy az önkéntesség ad, és a másokon való segítséggel mi is többé válunk.
 7. Az átláthatóság alapelvünk: egy olyan világot képzelünk, amiben a nonprofit is profi lehet és a civil szektorban is menő lesz a munkavállalás. Ehhez alapvető, hogy mi is egy olyan szervezetet építünk, ahol működésünk is teljesen átlátható.

Mi történik, ha az Amigosnak ajánlod fel az 1%-od?